Dr. Max otevřel pětistou lékárnu. Je v každém okresním městě

0
115
Dr. Max_v_Cesku
Foto: Dr. Max

Počet lékáren sítě Dr. Max v Česku dosáhl hranice půl tisícovky. Pětistá pobočka se tento týden otevřela zákazníkům v Teplicích. Lékárny sítě Dr. Max tak dnes nechybějí v žádném okresním městě.

Ve velkých regionálních centrech, jako jsou Praha, Brno nebo Ostrava, jdou počty lékáren Dr. Max do desítek. Ve dvou z nich síť provozuje i dvě nepřetržitě otevřené lékárny. Pětistou lékárnu otevřela síť v teplickém obchodním centru Galerie, to v osmnáctém roce existence značky na českém trhu.

„Pětistovka je krásné číslo, které dokládá průběžný růst sítě tradičně vycházející z toho, že jde naproti potřebám českých pacientů, “ uvedl generální ředitel lékáren Dr. Max Jan Žák.

V rozšiřování sítě chce její vedení dále pokračovat. O čemž svědčí nejen otevření už čtvrté lékárny Dr. Max v Teplicích, ale i čerstvě uzavřená dohoda o převzetí menšího řetězce Ekolékárna v Praze.

„K dohodě jsme dospěli na konci minulého týdne,“ upozorňuje na další novinku v oblasti akvizic Jan Žák.

Dr. Max jako první síť v Česku pořídil robota BD Rowa

V minulosti převzala společnost síť lékáren Lloyds v roce 2012, sítě Harmonie a Novolékárna o dva roky později. V roce 2017 vstoupila do sítě lékáren Hanák nebo lékárenské sítě Na zdraví v roce 2020. Od roku 2021 pak má Dr. Max uzavřenou exkluzivní spolupráci s obchodními centry Globus.

Lékárenská síť Dr. Max v Česku roste

Spolu s akvizicemi klade Dr. Max velký důraz i na to, aby lékárny odpovídaly požadavkům personálu i klientů. To dokládá postupující robotizace nelékárenských činností v zázemí poboček. Tento trend lékárníkům i pacientům dává víc času na odborné konzultace.

Značka ale není spojena jen s tradičními kamennými lékárnami, ale i se zavedeným e-shopem, produkty vlastní značky a nejpočetnějším věrnostním programem v Česku.

Silnou pozici v oboru lékárnám zajišťují i tři centrální laboratoře v Praze, Brně a Ostravě. A za zmínku stojí i to, že lékárny Dr. Max si drží tradičně vysoké hodnocení při kontrolách Státního ústavu pro kontrolu léčiv [SÚKL].

Dr. Max otevřel v Ostravě nejmodernější lékárnu v Česku

A daří se jim obhajovat v lékárenské kategorii první pozice ve spotřebitelských průzkumech, jako je MasterCard Obchodník roku nebo Nejdůvěryhodnější značka. Jsou také držiteli certifikátu Superbrands.

V roce 2016, krátce po uvedení značky na český trh, se projekt Dr. Max začal rozvíjet i v Polsku a na Slovensku. V roce 2017 se značka rozšířila do Rumunska a Srbska a rok na to do Itálie. Tam loni v listopadu společnost Dr. Max Group převzala 130 poboček lékárenské sítě Neoapotek. Počet lékáren Dr. Max v Itálii tím překročil 210 poboček a síť se stala v Itálii druhým nejsilnějším hráčem na trhu. S počtem poboček překračujícím tři tisícovky dnes lékárenská síť Dr. Max představuje evropskou dvojku.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here