Společnost Vertex Pharmaceuticals vstoupila do AIFP

0
840
Vertex_Pharmaceuticals
Foto: Vertex

Americká biotechnologická společnost Vertex Pharmaceuticals se stala členem Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP]. Zaměřuje se na vývoj inovativních přípravků k léčbě vzácných a život ohrožujících onemocnění. Vertex má několik schválených přípravků, které léčí základní příčinu cystické fibrózy.

Americká biotechnologická společnost Vertex Pharmaceuticals se stala novým členem AIFP. V letošním roce je již třetí inovativní společností, která do oborové asociace nově vstoupila.

„Jsem rád, že po přidruženém členství se rozhodla biotechnologická společnost Vertex stát se řádným členem Asociace inovativního farmaceutického průmyslu. Vertex je progresivní originální farmaceutickou firmou se sídlem v americkém Bostonu, jejíž inovativní léčivé přípravky pomáhají pacientům s vážnými chorobami prožít lepší život,“ uvádí výkonný ředitel AIFP Jakub Dvořáček.

Podle něj se Vertex svým vstupem do AIFP i zavázala k dodržování přísných etických pravidel stanovených Etickým kodexem asociace. Firma byla založena v roce 1989 v Cambridge ve státě Massachusetts. Její globální sídlo se nyní nachází v Bostonské čtvrti pro inovace [na obrázku, pozn. red.]. Mezinárodní ředitelství Vertex Pharmaceuticals sídlí ve Velké Británii v Londýně.

Co dělá Vertex Pharmaceuticals

Společnost Vertex investuje do vědeckých inovací a vyvíjí léčiva pro pacienty s vážnými onemocněními. Společnost má několik schválených léčivých přípravků, které léčí základní příčinu cystické fibrózy [CF]. Cystická fibróza je vzácné genetické onemocnění. Vertex má v oblasti léčby cystické fibrózy několik probíhajících klinických a výzkumných programů.

Cystická fibróza v ČR ročně postihne asi 30 dětí

Kromě cystické fibrózy má Vertex Pharmaceuticals ve stádiu výzkumu, postaveném na znalostech kauzální biologie člověka, rozsáhlé portfolio léčiv z kategorie malých molekul i u jiných závažných onemocnění.

„Vertex Pharmaceuticals investuje značnou část svých prostředků v klinickém vývoji léků do léčby vzácných a život ohrožujících onemocnění a neustále usiluje o zlepšení života pacientů a jejich rodin,“ uvádí Senior Commercial Manager Czech Republic Michal Burger.

Dodává, že společnost úzce spolupracuje s předními vědci, lékaři a odborníky v oblasti veřejného zdraví.

„Naší vizí je přinášet pacientům se závažnými nemocemi efektivní léčbu a prodloužení a zlepšení života,“ dodává.

AIFP sdružuje již 35 farmaceutických společností

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP] sdružuje v České republice 35 farmaceutických společností, které vyvíjejí a dodávají na trh nové, účinnější a bezpečnější léky. Většina jejích členských společností pochází z nejvyspělejších zemí světa, jež jsou kolébkami výzkumu a vývoje léků. Především ze zemí západní Evropy, USA a Japonska. V posledních třiceti letech vyvinuly tyto společnosti 90 % nových léků. Jejich inovativní léky dnes představují 70 % celosvětového obratu trhu s léčivy.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here