Oční kliniky NeoVize a DuoVize nově používají společnou značku. Skupina NeoVize zahrnuje desítku očních mikrochirurgických pracovišť v Česku a na Slovensku. Počet u nich provedených operací přesáhl za dvanáct let existence 210 tisíc.

Do roku 2021 vstupují oční kliniky NeoVize a DuoVize pod jednotným jménem NeoVize s inovovaným sloganem. Nově se kliniky prezentují jako: „NeoVize – Lepší zrak, lepší život.“ Cílem sjednocení značky má být zdůraznění přínosu očních klinik pro pacienty, zvýšení čitelnosti a transparentnosti i zvýšení povědomí o značce.

NeoVize síť očních klinik

První kliniku pod tímto názvem založil v roce 2008 její současný generální ředitel Petr Kocian v Brně-Židenicích se svým kolegou, očním lékařem a chirurgem Josefem Hyclem. V roce 2010 otevřeli dceřinou kliniku NeoVízia v Bratislavě. O tři roky později vznikla klinika v Českém Těšíně a specializované Dětské oční centrum Kukátko v Praze. V roce 2017 se síť klinik rozrostla o pracoviště ve slovenském Popradě a převzala provoz oční ambulance v Újezdě u Brna. Posledním přírůstkem v síti očních klinik je od podzimu 2019 specializovaná oční ambulance v Trnavě. Skupina NeoVize drží podíl v Očním centru Praha [2013] a Očnom centru Sokolík v Trenčíně [2017].

Pražskou Oční kliniku DuoVize Petr Kocian spoluzaložil v roce 2009 s kolegyní Lucií Valešovou. Klinika má nyní projít rebrandingem.

„Od rebrandingu očekávám posílení pozice NeoVize mezi poskytovateli oftalmologické péče a zejména mezi poskytovateli péče v oblasti oční mikrochirurgie. Sjednocení značky přináší našim pacientům i lepší dostupnost a flexibilitu. Nově mohou za stejných podmínek využívat péči všech našich pracovišť v Praze, Brně, Újezdu u Brna, Českém Těšíně i na Slovensku,“ uvedl Kocian.

Klinika NeoVize získala opakovaně ocenění v anketě Ordinace roku včetně vítězství v této anketě. Uspěla v soutěži Firma roku, Odpovědná firma roku nebo TOP MSP. Od roku 2013 je držitelem certifikátu kvality ISO 9001. Kromě očních klinik do skupiny poskytovatelů zdravotních služeb spřízněné s NeoVizí patří ambulance poskytující péči v oboru urologie, diabetologie a endokrinologie.

Nového majitele mají oční kliniky Lexum

Dodejme, že na konci roku došlo k dalšímu přeskupení na trhu očních klinik. To, když mezinárodní investiční skupina Eight Roads prodala síť očních klinik Optegra Group investiční společnosti H2 Equity Partners. Nového majitele tak získaly tuzemské oční kliniky Lexum. Ty jsou v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a v Táboře.

Oční kliniky Lexum vlastní nový majitel. Chystá expanzi

Co se týče Česka, kliniky Lexum s více než 25letou zkušeností patří k největším privátním poskytovatelům komplexní oční péče. Mezinárodní studie kvality ECOS je zařadila mezi nejlepší evropské kliniky. Pracuje na nich přes 250 zkušených zdravotnických pracovníků [cca 210 sester a 40 lékařů], kteří poskytují komplexní služby v oblasti oftalmologie.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here