Záznam 85. schůze Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

0
848
schuze
Foto: ZdraveZpravy.cz
85. schůze [31.3. 2021] sněmovního zdravotnického výboru byla přístupná pouze poslancům, zástupcům Ministerstva zdravotnictví ČR [MZ ČR] a pozvaným hostům. Zákonodárci doporučili klíčový zákon o veřejném zdravotním pojištění i elektronizaci zdravotnictví.
85. schůze: Co výbor projednal:

Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony.

Dále pak vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o elektronizaci zdravotnictví.

Schůze výboru dále řešila návrh poslanců Aleše Juchelky, Romana Onderky, Olgy Richterové, Markéty Pekarové Adamové, Evy Matyášové, Romana Sklenáka, Petra Gazdíka, Barbory Kořanové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování a některé další zákony.

Výbor pro zdravotnictví projednal novelu č. 48/1997 Sb.

Schůze výboru nabídla zhodnocení aktuální epidemiologická situace a informace MZ ČR o šíření nákazy SARS CoV2. Zde vystoupil ministr zdravotnictví Jan Blatný, pověřená hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová a ředitel ÚZIS Ladislav Dušek. 

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here