GE Healthcare přiváží do Česka nejnovější technologie

0
683
GE_Healthcare
Foto: GE Healthcare

Speciální kamión GE Healthcare s týmem složeným z odborníků na klinické vzdělávání zavítá ve dnech 23. a 26. července 2021 do Prahy a 28. a 29. července do Brna. S odbornou veřejností se tak podělí o své poznatky v oblasti zdraví žen.

Za každým snímkem je příběh pacienta, a proto společnost GE Healthcare vyráží na jedinečnou cestu po Evropě. Za 29 týdnů se svojí Roadshow navštíví sedm různých zemí a představí nejčerstvější inovace v oblasti medicínského zobrazování.

Portfolio společnosti GE Healthcare zahrnuje technologie a řešení, které dokáží odhalit rakovinové onemocnění v počátečním stádiu. A poskytují rychlou diagnostiku pacientům, kteří to nejvíc potřebují. Návštěvníci GE Healthcare trucku během personalizované prohlídky, za dodržení všech aktuálních protipandemických opatření, získají informace o technologiích a řešeních pro oblast zdraví žen. Dále i pro zdraví kostí a metabolického zdraví, rentgenologie a onkologie. Vše pomáhá rychlé diagnostice vážných onemocnění.

GE Healthcare kamión zastaví v Praze a Brně

V Praze se speciální Roadshow uskuteční ve dnech 23. a 26. července od 10:00 do 18:00 hod. V Brně pak 28. a 29. července ve stejném čase. Speciální kamión bude parkovat za pražským hotelem Hilton. K dispozici v něm budou k vyzkoušení nejnovější technologie v oblasti medicínského zobrazování. Ocení je zejména čeští radiologové, onkologové, odborníci na sonografii a další profesionálové. Prezentace osloví ale i studenty se zájmem o přelomová řešení v oblasti medicínského zobrazování. Registrovat se k prohlídce lze zde.

„Péče o ženské zdraví, zejména v oblasti onkologie, byla kvůli pandemii vážně ohrožena. Stačí zmínit, že kvůli pandemii SARS-CoV-2 poklesl počet mamografických vyšetření o 90 procent, “ říká Laura Hernandez, GE Healthcare manažerka sekce zdraví žen a rentgenových technologií pro oblast EMEA, kterou můžete potkat přímo v Praze.

Zhoubný nádor prsu ohrožuje i mladé ženy

Dodává, že je to přitom právě diagnostika v raném stadiu, jež snižuje riziko úmrtí na rakovinu o 25 až 30 procent. I proto GE Healthcare vypravila truck na cestu Evropou. Chce zpřístupnit inovativní diagnostické řešení ženám a tak jim i poskytnout novou zkušenost.

Pacienti jsou součástí nových řešení

Statistiky dokládají, že jen 50 procent evropských žen se dostaví na preventivní vyšetření, na které jsou pozvané. A to hlavně kvůli obavám z možného špatného výsledku a strachu z bolesti. Pacientská zkušenost je proto velmi důležitým faktorem při vývoji nových řešení.

„Ochotně sdílíme poznatky o tom, že pacientská zkušenost je alfou a omegou všeho: technologií, umělé inteligence, protokolů a lidské interakce,“ říká ředitel GE Healthcare pro oblast východní Evropy Kostas Deligiannis.

Ženy se nesmějí dát, říká primářka Mamma center

Upozorňuje, že Roadshow se soustředí zejména zdraví žen ve smyslu rychlé diagnostiky rakoviny, ale i osobní péče o prsy s důrazem na řešení One-Stop Clinic. Důležité ale je i zdraví kostí a vůbec představení možností umělé inteligence v medicínském zobrazování.

„Pevně věřím, že kliničtí pracovníci v těchto zemích si nenechají ujít příležitost navštívit nás a dozvědět se víc o budoucnosti diagnostiky,“ dodává Deligiannis.

Kulatý stůl pod záštitou americké ambasády

Součástí Roadshow GE Healthcare je i kulatý stůl „Výzvy screeningu ženských onemocnění v době postcovidové“ konaný 26. července. Setkání se uskuteční pod záštitou Velvyslanectví USA v České republice v hotelu Hilton od 13:00 hod. Tématy kulatého stolu, který bude moderovat Lucie Šteklová ze spolku Loono, jenž se specializuje na prevenci rakoviny prsu, budou trendy v diagnostice onkologických onemocnění. Dále pak aktuální situace v prevenci a diagnostice onkologických onemocnění v ČR, ochrana zdraví žen v pandemii covidu-19 a pacientské zkušenosti.

Výzvy screeningu ženských onemocnění v době postcovidové
12:30 – 13:00 Příchod a registrace
13:00 – 13:05 Zahájení: Jennifer Bachus, Charge d´Affairs velvyslanectví USA
13:05 – 14:05 Diskutující: prof. MUDr. Jan Daneš, CSc., místopředseda Asociace mamodiagnostiků ČR, 1. LF UK a VFN, Radiodiagnostická klinika / MUDr. Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje / Ing. David Šmehlík, MHA, náměstek ředitele VZP ČR pro zdravotní péči / Mgr. Štěpánka Pokorná, ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu / Cecilia Olsson, pacientka, GE Healthcare / Zástupce Ministerstva zdravotnictví ČR
14:05 – 14:10 Závěrečná řeč: Milan Šamánek, společnost Stargen
14:10 – 16:00 Občerstvení a závěr akce

[Pozn.: Změny v účasti hostů jsou vyhrazeny.]

Na parkovišti hotelu Hilton, kde se bude akce konat, lze navštívit i kamión GE Healthcare [registrace]. Účast na kulatém stolu je třeba potvrdit u martincova@fleishman.com.

Co lze vidět v GE Healthcare trucku

Během Roadshow chce GE Healthcare mluvit s lékaři i o zkušenostech pacientů s léčbou. Což je v celém procesu jedna z nejdůležitějších věcí. I proto bude vždy na místě možnost setkat se s firemní zástupkyní pacientů. Ta je součástí poradního sboru společnosti. Je nezbytné, aby v tomto orgánu měli pacienti velmi silný hlas. Sama Cecilie v minulosti vyhrála boj s rakovinou prsu, a s návštěvníky se tak bude moci podělit o svůj příběh a vysvětlit jim, proč je zkušenost pacientů s léčbou tak důležitá.

  • Senographe Pristina™ – 3D mamografický systém, který usnadňuje polohování pacienta a zvyšuje jeho komfort během vyšetření.
  • Pristina Serena™ – platforma pro biopsii. Nově definuje zkušenost lékaře i pacienta u biopsie. Tím vytváří velký pracovní prostor a zvyšuje přesnost díky lepšímu zacílení.
  • CESM biopsy solutions – SenoBright™ HD Contrast Enhanced Spectral Mammography [CESM] zvýrazňuje oblasti neobvyklého proudění krve a lokalizuje léze, které vyžadují biopsii; Serena Bright™ CESM zvyšuje spolehlivost radiologické diagnózy a zároveň během vyšetření udržuje nízkou úroveň radiace.
  • Invenia™ ABUS 0 – systém určený k detekci rakoviny v husté prsní tkáni, který kromě mamografie zlepšuje detekci rakoviny.
  • LOGIQ™ E10 Series – ultrazvuk, který pro zvýšení rychlosti a přesnosti diagnostiky využívá inovativní technologie a umělou inteligenci.
  • enCORE v18 – Softwarová platforma s množstvím klinických funkcí pro diagnostické potřeby v oblasti metabolického zdraví a zdraví kostí – Dual Energy X-ray Absorptiometry [DXA] – technologie poskytující BMD a Body Composition formou jednoho uceleného pracovního toku.
  • Definium 656 HD – zcela nový radiografický systém poháněný Helix™ 2.0. Poskytuje ostré detaily, vyvážený kontrast a jas v příjemné míře hned od prvního snímku.
  • AMX 240 – Digitální mobilní rentgenový systém, který společně se svým 100mikronovým digitálním detektorem ve vysokém rozlišení FlashPad™ HD umožňuje vidět I ty nejjemnější detaily ve výjimečném kontrastu. Unikátní, adaptivní a bezdrátová technologie umožňuje automatické přepínání kanálů pro lepší přenos obrazu a nedochází tak k rušení signálu s ostatními bezdrátovými přístroji na nemocniční síti.
  • AI aplikace pro rentgen – patří mezi ně Critical Care Suite 2.0, což je soubor AI algoritmů zabudovaných v rentgenových systémech pro automatické měření, detekci, třídění kritických případů a kontrolu kvality. Další aplikací je Thoracic Care Suite, která nabízí AI detekci osmi abnormálních radiografických nálezů v oblasti hrudníku. Velmi vhodné pro detekci tuberkulózy a pneumonie.
  • ICAD – Profound AI® pro 3D mamografii – řeší výzvy spojené se čtením 3D mamografií s vysokovýkonostnním řešením pro detekci rakoviny. Analýzou každého plátku dokáže přístroj detekovat hustotu maligních měkkých tkání a kalcifikaci a zvyšuje radiologovu šanci na detekci rakoviny.
  • EnCor Enspire™ [Betcon, Dickinson and Company –BD] – Systém pro biopsii prsu, který poskytuje ovládání úkonů pro specializované nástroje pro biopsii, které jsou využívány pro zisk vzorků tkání z podezřelých nálezů v prsu.
  • BD EleVation™ [Betcon. Dickinson and Company – BD] – Tento systém pro biopsii prsu je ruční, soběstačný, na jedno vložení a schopný sbírat více vzorků. Zařízení je určeno k použití s ultrazvukovým naváděním. Dokáže získat a skladovat více vzorků na jedno vložení BD EleVation sondy.
  • Onestop Breast Clinic – řešení, které pacientkám nabídne zcela novou zkušenost se screeningem díky zkrácení doby zákroku i zpřesněním diagnostiky a léčebného plánu.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here