Lázně na pojišťovnu nejspíš skončí už v lednu

86
177088
lazne
Foto: Pixabay.com

Lázně zvažují od ledna 2023 kvůli vysokým nákladům přestat přijímat pacienty takzvaně na pojišťovnu. Úhrady od pojišťoven jejich náklady totiž nepokryjí. Stane-li se tak, do problémů se spolu s pacienty dostanou i nemocnice. 

O kritické situaci v léčebně rehabilitační lázeňské péči hrazené ze zdravotního pojištění promluvil na jednání sněmovního Výboru pro zdravotnictví jeden z jeho členů, který je současně předsedou Sdružení lázeňských míst České republiky [SLM], Jan Kuchař [STAN].

„Po celé republice už mám hlášeno, že spousta lázeňských domů bude od ledna tuto péči pojišťovnám odmítat. A uchýlí se buď k samoplátcům, případně minimálně do dubna uzavřou léčebně-rehabilitační péči v Česku,“ řekl poslanec za Karlovarský kraj Jan Kuchař.

Důvod je podle něj každému zřejmý. Jsou jím vysoké náklady na energie, potraviny, zdravotní péči a další provoz, které stávající ani pro další rok nasmlouvané úhrady z veřejného zdravotního pojištění nepokryjí.

„V současné době pojišťovna platí podle diagnózy zhruba 1 400 korun za lůžko/den,“ uvedl Kuchař s tím, že z této částky musí poskytovatel zdravotních služeb, respektive lázeňské zařízení pokrýt náklady na ubytování, stravování a zajistit tři léčebné procedury denně.

NKÚ: Zdravotnictví hrozí platební neschopnost

„To všichni vidíme, že je absolutně nereálné,“ dodal Kuchař s tím, že ceny za energie zařízením narostly enormně a za 1 400 korun se taková zdravotní péče poskytovat nedá. A to navzdory tomu, že vláda nyní zastropovala jejich ceny.

Hrozí konec křížkových lázní v Česku

V případě, že dojde na scénář, kdy se lázně skutečně uzavřou, upozorňuje Jan Kuchař na další související problém. A ten se jen těžko napraví. Tím je odliv lékařů z lázeňství do jiných medicínských oborů.

„Nejde ani o to, že se ta péče na tři měsíce vypne… Ale nikdo neví, jestli v dubnu ještě budou lékaři pro tuto péči,“ upozornil na souvislosti.

Za Ministerstvo zdravotnictví ČR [MZ ČR] se k situaci na jednání vcelku jasně vyjádřila náměstkyně pro ekonomiku a zdravotní pojištění Helena Rögnerová.

„Lázním dáváme deset procent [úhrady pro rok 2023, pozn. red.], což je maximum možného. To je nejvíc spolu s následnou péčí. A jestli by to mělo znamenat něco zásadního, tak my už to asi nezvládneme. Protože i tak jsme minus deset miliard v rezervách pojišťoven,“ shrnula finanční možnosti pojišťoven s dodatkem, že od ministerstva financí už dostávají „za uši“.

Zdravotnictví půjde příští rok do červených čísel

Nebudou-li lázně, pocítí to i v nemocnicích

Výpadek hrazené léčebně rehabilitační péče v lázních ale vážně ohrozí i chod ostatních zdravotnických zařízení v Česku. Úzce totiž spolupracují s nemocnicemi, které do smluvních lázeňských zařízení odesílají pacienty na doléčení po velkých výkonech.

„V momentě, kdy nebudeme moci odesílat pacienty po výkonech do lázní, upozorňuji, že dramaticky naroste počet dnů strávených v nemocnici,“ uvedla místopředsedkyně sněmovního Výboru pro zdravotnictví Věra Adámková [ANO].

Vyjasnila, že tito pacienti, například po kardiochirurgickém nebo ortopedickém zákroku, nemohou jít z nemocnice do domácí léčby. Ale jen do specializovaného lázeňského léčení.

„Jestli to takto nebude, budeme je nechávat o minimálně čtyři až pět dnů déle v nemocnici. A prodlouží se nám čekací doby. My to už nenafoukneme,“ upozornila na související problém s uzavřením nebo nepřijímáním pacientů do pojišťovnami hrazené lázeňské péče.

Komplexní lázeňská léčebně rehabilitační péče totiž podle Adámkové zkrátí pobyt pacienta po výkonu v nemocnici až o jeden týden.

Veronika Táchová

Aktualizace: ZdraveZpravy.cz se s otázkou na finanční kondici českých lázní ve vztahu k pacientům, jež se v nich léčí takzvaně na pojišťovnu, obrátily i na Svaz léčebných lázní ČR. Podle jeho tajemnice Alice Müllerové Svaz již dříve avizoval, že vzhledem k vysokým cenám energií může v průběhu zimních měsíců docházet k přechodnému uzavření vybraných provozů. Což ale podle ní v žádném případě neznamená, že by lázně odmítaly k léčbě vybranou skupinu pacientů, klienty zdravotních pojišťoven. Slova Jana Kuchaře označila jako nepravdivá. A jménem členů Svazu se od nich distancovala. Podle ní uvedená prohlášení lázně poškozují. Jak ale „přechodně uzavřené lázně“ nebudou odmítat k léčbě vybranou skupinu pacientů, už blíže nerozvedla. Bez odpovědi zůstalo i to, jak mají postupovat pacienti na pojišťovnu, kterým lázně sdělí, že volné kapacity mají jen pro samoplátce.

86 KOMENTÁŘE

  1. Tak soudruzka Adamkova žtvrdi, ze z tech lazni (nebavim se o rehabilitacnich ustavech!) je potreba jen 4-5 dnu? Zbytek si lazne masti kapsy? Protoze standardni pobyt v ramci KLL trva 21-28 dni, ze? Navic, tech lazenskych zarizeni, ktere prijmaji pacienty prekladem z luzka na luzku, prave s vyjimkou rehabilitacnich ustavu, tech moc nebude, ze? Klasicka KLL je planovana pece. Pokud bude odlozen nastup do dubna, nebyva typicky ci vetsinove nebezpeci z prodleni… Umim si predstavit jinou argumentaci, protoze lazne do systemu patri, treba u autoimunitnich chorob pohyboveho aparatu vlastne nemaji konkurenci, ale tohle je typicka argumentacni slabost. Pani prof Adamkova vubec nevi… opet a zase. Ta osoba zdravotnictvi dlouhodobe skodi

  2. No, hlavně že se strkají peníze nesmyslně jinam, a obyčejný člověk klidně může chcípnout. Hlavně dávejte na Ukrajinu

  3. Ještě že 5-kolka prohlašovala, kolik mají pojišťovny zbytečných peněz v rezervách a snížili úhrady pojišťovnám. Teď budou lázně jen pro VIP od Spolu.

  4. Nesnášela jsem řeči typu:za komačů bylo líp. Ale co se týká láz.péče – 100%. Jsem z láz.města,pamatuji si plné kolonády pacientů. A dnes? Všude pusto a prázdno. Divím se, že to lázně nezavřely už dávno. I lidem bylo „kdysi“líp. Jsme velká rodina,každý rok se tady v lázních někdo objevil. Všem se zdravotní stav zlepšil. Ale ne 4-5 dní,jak uvažujete, v lázních je opravdu třeba pobývat 21-28 dní. Když na to měly pojišťovny tenkrát, kam jdou peníze dnes?A je naivní představa,že když někdo dostane „lázně na křížek“,je tam zadarmo. Ani omylem!Pacienti si pěkně připlatí, protože např.1-lůžkový pokoj,nebo wc a sprcha na pokoji je totiž „nadstandart“! Brbláme, že je např.ve FL hafo něm.klientů/což p.Kuchař ví nejlépe!,ale nejspíš je to tím, že něm.pojišťovna na láz.péči přispívají stále a ne málo!Jen u nás – neřešitelný problém! Ale jednou nás to ošizené zdraví a bohužel nenávratně. Píšu z vlastní zkušenosti v lázních jsem byla 12x, z toho 2x na pojišťovnu – po operaci.Doplácela jsem cca 12.000.-,při soukromém pobytu na týden/víc nenašetříme/ 14.-15000.-

    • …jojo přesně tak, jezdili jsme do Varů několikrát do roka jen tak, projít se a nasát atmosféru lázeňského města, vykoupat se Termálu, u řeky posedět v dobré kavárně…
      Dnes město duchů, šedi a smutku…

    • To co píšete jsou účinky klidu na psychiku, s lázněma ani komunismem to nemá nic společného. Být dvacet dní v lese na palouku, místo v práci, tak se mi zdraví taky zlepší.

    • Kam jdou peníze dnes? Docela spousta peněz šla na péči o neočkované na JIPkách – psalo se o až 200 000 Kč za 1 den/os., a to tam každej ležel aspoň 2 týdny. Spousta jich tam i umřela, takže tyhle peníze v podstatě vyletěly do luftu – pacienta nezachránily.

  5. Hlavně že máme peníze na Ukrajince díky Fialovi a na naše občany už peníze nezbydou a naše šlechta si pozve celou Evropu za peníze daňových poplatníků

  6. Obyčejným pracujícím lidem je asi úplně jedno , jaký režim vládne , pokud se mají v životě dobře a není draho

  7. Pokud bude člověk čekat na operaci, po které nastupoval na doléčení do lázní a lázně nebudou takto nemocné na doléčení přijímat, je lepší nemocného neoperovat a hned ho zastřelit. Ušetří se náklady na operaci, na provoz nemocnic a lázní. Bude také potřeba méně sester a doktorů. Ušetřená místa na vysokých školách medicíny se mohou využít pro žáky studující vazby mezi stodvacetipěti registrovanými pohlavími a ubytování muslimských uprchlíků. Tyto novinky musí vymýšlet opravdu génius. Pevně věřím, že se tato moudrá osobnost pokusí kandidovat na našeho prezidenta.

  8. Není pravda, že pobyt v lázních hradí pojišťovny jen okolo 1 400Kč na den. Právě jsem se vrátila z rehabilitačního ústavu ze Severní Moravy a když jsem se ptala kolik za mě musí pojišťovna zaplatit po 28 dnech pobytu, tak jsem se dozvěděla cenu ve výši 66 418Kč : 28 , tak to vychází na den 2 372Kč, ale ubytování a jídlo tomu vůbec neodpovídalo. Procedury určitě ano. Nic jsem nedoplácela. Když jsem po 14denním pobytu žádala o jednolůžkový pokoj s doplatkem byla jsem odmítnuta a nikdo se se mnou nebavil s tím, že není žádný volný. Bohužel než jsem odjela domů zjistila jsem, že pokoje volné byly, ale než by je nabídli za 500Kč – 700Kč (taková částka byla uvedena v ceníku) tak si je raději nechali zavřené. Proč tedy píši, že jsou lázně finančně neúnosné? Možnosti, které se jim nabízí prostě nevyužívají. To jsou peníze, které přece zůstávají lázním a Vy musíte pobyt přetrpět na dvoulůžkovém pokoji s člověkem, který na Vás nebere ohled a znepříjemní Vám celý pobyt. S odporem a s nervovým vypětím jsem se vrátila domů. Tento pobyt opravdu stál za to. Pojišťovny to platí a Vy si nemáte kam jít stěžovat. Hlavně, že si lázně stěžují, že dostávají málo. Po mé zkušenosti bych jim ještě ubrala. Každý jen natahuje ruce, ale proto aby to fungovala nikdo nad rámec nic udělat nechce.

    • Taky jsem se vratila z lázni. Podepisovala jsem cenu za 21 dnů 26 800 Kč. To je na jeden den cca 1280 Kč. To jstemusela mítzlate ubytování a procedůry,,!!!

      • Podepisoval jsem jen cenu procedur 68 tis. kč. Doplatek za jednolůžko 10 500. Ostatní položky, které šly za pojišťovnou neznám.

    • To jste mela nějaké extra procedury.Byla jsem v létě v Třeboni a podepisovala jsem při odjezdu papiry
      pro pojišťovnu.28 dnů 45 600 Kc

    • V červnu jsem byla ve stejných lázních na severní Moravě, určitě je to rehabilitační ústav Karviná Darkov.
      Jako Bechtěrevik zde jezdím každoročně už 12let kvůli léčivé vodě která moc pomáhá. Podepisovala jsem fakturu 38.000kč za 28dnů komplexní léčby. Ještě nikdy jsem nepřekročila tuto částku. Strava byla v těchto lázních vždy vyhlášena, chuťově výborná, výběr ze 4jídel, i když je fakt že poslední 2roky ubrali na velikosti porcí a kvalita závisí na kuchaři který má službu. Procedury a fyzioterapeuti výborní. Ubytování si vždy doplácím za jednolůžkový pokoj o který žádám telefonicky předem.
      Rozhozená psychika ze spolubydlící opravdu pobyt znechutí! Pokaždé slyším takové případy. K léčbě patří klid. Nikdy jsem nezažila že by lázně úmyslně nenabídli volný pokoj, právě naopak jednolůžkové pokoje jsou stále vytížené a na volný se čeká! Vždy po ukončení mého pobytu už od rána čeká pokojská až se vystěhuji, hned jde uklízet a říká že čeká další klient.

    • Je rozdíl, jestli jste byla v rehabilitacnim ústavu nebo v lázních. To jsou dva rozdílné druhy zařízení s rozdílnou úhradou od pojišťoven

    • Pokud jste byla v Rehabilitacnim Sanatoriu Darkov, tak to teda PRRR ohledne jidla!! Ted tam mam mamku po TEP, uz je tam 4 tydny a jidlo si velice chvali, a to jsme doma na jidlo narocni, protoze u nas doma se vzdy vyborne varilo, takze latku mame nastavenou vysoko. Mamka je z jidla v Darkove nadsena, popisuje mi ho do detailu a konzistentne hodnoti jako vyborne, coz je velice dulezita vec pro spokojenost a pohodu cloveka, a coz jsem i ja ohromne rada, protoze dobre, kvalitni, zdrave jidlo v dostatecnem mnozstvi je velice dulezite pro uspesnou rekonvalescenci. Taktez vyborny personal a procedury, s jeji Dr mluvim pravidelne a Dr je velice ochotna, prijemna, schopna a proste na jednicku. Ubytovani panelak samozrejme, ale vse funkcni, fungujici a velice ciste. Takze pokud jde o Rehabilitacni Sanatorium Darkov ktere tady takto nepravem kritizujete, tak problem nevazena damo je ve vas, ne v Sanatoriu Darkov!! A ohledne toho jednoluzkoveho pokoje, my jsme nemeli problem, a vzhledem k tomu ze tu vse nepravem kritizujete, nemam duvod verit ani tomu ze vase reci o odmitnuti jednoluzkoveho pokoje – pokud jste ho byla ochotna zaplatit a nemyslela si ze ho dostanete zadarmo – jsou pravda, kdovi jak to bylo, neverim vam ani slovo. Jinak ohledne placeni, ja osobne bych nebyla vubec proti aby se aspon jidlo platilo, aby bylo v dobre kvalite a bylo ho dost, klidne by si ho mel platit pacient. Doma clovek take nema jidlo zadarmo. Nejsem vubec proto, aby se na jidle setrilo jenom proto aby bylo dale „na pojistovnu“. Tim nechci rict ze lidi kteri si to nemuzou dovolit by to nemeli mit uhrazene statem, ale to by meli byt pouze ti kteri jsou opravdu ve financni nouzi, ne kazdy.

  9. Moje žena po operaci kolene raději krizkové lázně odmítla, když zjistila, co všechno musí absolvovat, než je dostane a kolik to bude stát.

  10. Za mě odvaha to vůbec napsat. Zdrvotní pojišťovny stále kňučí, že mají málo. Podívejte se na jejich centrálu v Praze. Uvnitř je opulentní zahrada, kde jsou bazénky jakože ve vyobrazení lázní a sochy potažené nějakým kovem se tam koupou…
    Paláce za miliardy korun, život na vysoké noze, to jsou naše pojišťovny.

    Jinak na západě tyto lázeňské hrátky nejsou, platí si je lidi sami. Jako každý takový přežitek, bude i tento zlikvidován. CHybí nám totiž v politice a ve vládě střed. Ani moc doprava ani moc doleva to není dobré.

    To, že se cpou prachy na Ukrajinu s tímto nemá mnoho společného. Je třeba se lépe dívat, až půjdete znovu k volbám. Bohužel naposledy nebylo koho volit…

    • Nevim na kterém západě máte na mysli ale Němci jezdí do Fr .lazni a Marianem a platí jim to jejich pojišťovna.

  11. Je třeba důsledně odlišit zařízení lázeňská od rehabilitačních.
    Lázně byly vždy záležitost letní sezony jaro – léto, koncipované svou infrastrukturou tak, aby návštěvníci mohli trávit pobyt v místě, s oddělenou péčí zdravotní od ubytovací. Vidíme to všichni jak právě ty původní koupelové, inhalační atd. domy zejí prázdnotou a za obrovských nákladů chátrají, protože se péče přenesla do ubytovacích zařízení. Tím se sice zvedl komfort, ale neskutečně narostly náklady na energie (celoroční provoz), mzdy, prostě na vše.
    To poslední, čeho bych se bál, je odliv zdravotníků na jiná pracoviště.
    Jako největší chybu vidím tzv. welnes pobyty, kdy za víkend musí vygenerovat zisk tak, že je lůžko zbylé čtyři dny prázdné, neobsaditelné pacientem s diagnózou . Tím se dále vzdalují původnímu smyslu. Prostě místo lázní, jen prachy.

  12. Důležité pro naší absolutně nekompetentní vládu je, aby mělo 400.000 ukrajinských rekreantů všeho dostatek, dále, aby se našim 300.000 nemakačenků vytvořilo kvalitní prostředí pro nekontrolované přemnožování a následné celoživotní vykrmování pro život v blahobytu .Pro zbytečná důchodce vytvořit takový plán, aby co nejrychleji zdechli a zbytečně nezatěžovali státní kasu. Křížkové lázně pro tuto kategorii lidí je vyhazování peněz. Stejně to většinou nejsou voliči Pětihnoje. Myslím, že po 10 měsících v bruselské zadnici zastrčené kolaborantské vlády, už 70% občanů přišlo o veškeré iluze a očkem pokukují po tolik nenáviděném bolševikovi.

  13. telefonovali z lázní Darkov a.s., že se jim uvolnilo místo a můžu nastoupit hned pátek a já s tím souhlasil.
    Hned na začátku v budově v lázních byla chaotická atmosféra, přesuny hostů v přeplnĕných výtazích a neřešená situace nepojízdného výtahu a špatná komunikace lékař – plánování procedur.
    Přijímací pohovor semnou vedla lékařka MUDr. Daniela Kubová, se kterou bylo velice obtížné se domluvit na relaxačních procedurách, jako jsou celotělové masáže nebo vířivé koupele, po kterých mám velice dobré zdravotní zkušenosti a za které požadovala, aby jsem si je koupil, protože je pojišťovna nehradí.
    Na můj požadavek jednolůžkového pokoje nebyl brán zřetel a byl mi nabídnut dvoulůžkový pokoj, kde byl nepořádek a po stole rozházené oblečení a potraviny. Na WC spojený s koupelnou nefungoval ventilátor.
    Na sobotu, jsem měl sjednanou proceduru, kde se setkával čas s časem jídla a tak jsem přišel o 5 minut později. Od personálu jsem dostal nevybíravě vynadáno.
    Po těchto negativních a stísněných zkušenostech jsem se rozhodl z lázní odejít.
    Chci jenom podotknout, že propagace lázní na internetových stránkách neodpovídá skutečnosti.

    • Celotelove masáže opravdu nejsou hrazeny pojišťovnou a jsou brány jako tzv. wellness procedury, a proto si je musí pacient (pokud je požaduje) hradit sám. S tím bohužel ani paní doktorka nic neudělá, jedině by je mohla pacientovi zaplatit z vlastní kapsy

    • Vy ale mate drzost!! Lazne „na pojistovnu“ jsou a musi byt LECEBNE procedury ktere maji mit zdravotni vysledek, to NENI WELLNESS, to neni relaxace!! Pokud chcete wellness a relaxaci, tak si vytahnete svoji vlastni penezenku a platte si to, ja si take relaxacni masaze platim normalne u masera, a prospivaji mi a citim se po nich dobre. Nechapu vubec kdo a proc vam schvalil lazne! Urcite neznite ze je potrebujete, ale spletl jste si to s plne hrazenou dovolenou, a viditelne tam zabirate misto lidem kteri je opravdu potrebuji! Jinak MUDr Kubova je vynikajici, ma v peci mou mamku, ktera je ale v laznich po vazne operaci a je tam nato aby se lecila, a nevynucuje si pridrzle to na co nema a ani nema mit narok, a Darkovske procedury a pobyt ji ohromne pomohly. A na vas „pozadavek na jednoluzkovy pokoj“ nebyl bran zretel?? Jednoluzkovy pokoj je za pripatek 5000/tyden pokud vim. Pojistovna plati pobyt na dvouluzkovem pokoji pouze, a tak je to spravne. Co si to vubec dovolujete, to je neuveritelne!

  14. To je mi líto, že jste měl takové potíže.já jsem se vrátila z Prissnitzivých lázní Jesenik.
    Musím prohlásit, že tam mají opravdu všechno vymakane. Do půl hodiny od návštěvy lékaře perfektní rozpis procedur. Zaměstnanci na všech úrovních vstřícní a usměvaví. Trochu zklamání z pidávaných snídaní, ale jinak všechno opravdu na jedničku. Tady asi závisí i na organizaci z vedení. A vedení Lázni Jeseník si zaslouží v tomto smêru pochvalu.

  15. Pane Tibore, 100% plně s Vámi souhlasím, sama jsem si tím prošla a již popsala ve včerejším příspěvku. Ta stejná paní doktorka mě přijímala a když jsem odjížděla, tak se mě zeptala na spokojenost celkového pobytu a když jsem ji vylíčila co jsem si za celou dobu musela vytrpět, jen odsekla a řekla mi, že si musím stěžovat někde jinde, ona s tím nic neudělá, tak proč se zajímala o můj názor jsem jaksi nepochopila. Určitě chtěla slyšet úplně něco jiného, nějakou chválu, ale v těchto lázních za tento pobyt nebylo tentokrát za co děkovat.

  16. Je třeba si uvědomit, kde je původ současných problémů, že to není Fialova vláda, ale fakt, že Rusko napadlo Ukrajinu a rozpoutalo děsivou válku. Její následky na nás dopadají, logicky energie se zdražují. Vláda dělá kroky ke snížení dopadu na lidi i organizace. Zvykli jsme si na celkem vysokou životní úroveň, teď je třeba šetřit a tak zvládnout válečnou situaci.
    Co se týká Ukrajinců, co vy byste dělali v situaci, kdy o všechno přijdete, kdy jste v nebezpečí života, není povinností pomoci lidem v tak těžké situaci?

    • Vy to máte popletené první je občan ČR potom ostatní mě je Ukrajina ukradená když na nás politici kašlou vy jen papouškujete co vám předhodí pětikolka já jsem nedřel celí život abych živil pakáž která zneužívá naší štědrost vidím to dennodenně Ukrajinci a naši Italové si můžou podat ruce

      • Myslím, že nás pálí dobré bydlo, je to jak s tou zlatou rybkou, asi bychom si potřebovali projít válkou všichni, abychom se vrátili k základním lidským hodnotám, proto budu raději podporovat Ukrajince, než abych tu válku zažila sama

    • Jste úplně mimo že vláda dělá co může. Jediný kdo je zodpovědný za nejdražší energie z celé Evropy je vláda se signalistou Fialou v čele. Občané ČR jim jsou úplně ukradený.!!!

  17. Přeji pokud možno dobrý den,jezdím pravidelně do lázní(Frant.lázně), do letošního roku jsem byl celkem spokojen,bohužel letos jsem podal žádost na KLP, která mi byla zamítnuta z důvodu zvýšené hmotnosti což mi hlava nebere, v lonském roce po hospitalizaci jsem zhubl díky nemocniční stravě 15kg, což byl ukazatel pro přiznání láz.léčby.Jsem po tansplantaci ledviny,po dvou infartech po zěžké operaci žlučníku po utrženém trojhlavém svalu a po amputaci tří prstů na levé noze a na inzulinu toto je jen krátký výčet mých diagnoz.Několikrát jsem lázně doplácel v částkách od 8 do 15000kč.Takže kázně už nikdy nedostanu protože jsem se vrátil na mou váhu kterou mám asi 20 let.Jinak lázně byli vždy přínosem pro mé zdraví.Karel.

  18. Pracuji na Hotelu 90%hostů jsou Ukrajinci a Rusové a to by jste viděla tu aroganci a přístup. Vše jim hradí stát v rámci pomocí Ukrajině.. To je tzv Tichá okupace

    • Jozefe to jste nazval správně .Lázně si ted budu vyřizovat.Mám nárok na komplexní léčbu.Lékařka návrh sepsala ,ale moc nevěří ,že to schválí.

    • No však kdo nemá krátkou paměť, aby si nedokázal vzpomenout, jak tady působil spolek „přemluv bábu přemluv dědu“, a zachoval si zdravý rozum do dneška, určitě nevolil tu dnešní rychlokvašku NE/SPOLU, co se tváří, že je spolu, jen když se jí to hodí, jinak jedou každej na svým písečku. Já jsem tuhle vládu odhadl tak na dva roky a taky jsem si dovolil pro sebe předpovědět, že jestli se dostanou do vlády, opět uvidíme každý rok odboráře na Václaváku. A ejhle, zdá se, že dochází na moje slova. Tak schválně, jak dlouho tahle vláda vydrží…?

  19. Je třeba poslat prachy na Ukrajinu… češi přece doktory nepotřebují… Ani teplo, ani nic dalšího. Víte, co ale hlavně nepotřebujeme? Ty s… [red. upraveno], co nám vládnou.

  20. A mohl byste laskavě Josefe uvést o jaký hotel a lazne se jedná? Protože jinak to je zase informace ve stylu jedna paní povídala …

  21. Všem se zvyšují náklady za energie a potraviny a je to vina hlavně vlády. To že lázně prodělávají není tak pravda, letos si každý pacient na ,,křížek“ musel doplácet od 150 do 1200kč naden podle toho kam jel. Přízpěvková léčba je v současnosti od 20tisíc nahoru. kdo bude mít na to aby si zaplatil za zdraví v příštím roce 30tisíc a vice???? tak že další likvidace výhod pro českého občana. Za to třeba v lázních Teplice n B je jedna celá budova obydlená ukrajinci…zadarmo…a i v jiných lázích to tak je…Nic proti nim…ale dostávají více výhod než naše matky samoživitelky… u nich nikdo nezjišťuje příjmy…i když doma jejich muži podnikají …né všude je u nich válka…mám to denně před očima…ona tu v bytě s dítětem ,on jednou za měsíc tu ,drahé auto soukromé firmy….není to závist… je mi z toho smutno jak se stát chová k vlastím lidem….

    • Jo, odvádíme si zdravotní pojištění a abychom čím dál víc za nějakou zdravotní péči připláceli. To aby se i tady pro tuzemsko zavedlo nějaké pojištění léčebných výloh na způsob cestovního zdravotního pojištění. A nemusíme ani do lázní, stačí se podívat do zubních ordinací – kolik jich přijme A OŠETŘÍ nového pacienta „na pojišťovnu“, aniž by s sebou musel přinést kupu peněz??? A nařizovat ordinacím vybavit se terminálem na karty by byla nejspíš utopie….

  22. Pracuji na lázeňském oddělení Časné rehabilitace pro pacienty po operaci srdce. Kliniky nám posílají pacienty už 4.-5. den po kardiochirurgickém výkonu a musím říct, že někteří pacienti jsou rádi, že se vůbec sami dokáží přesunout z lůžka do sanity a ze sanity zpět k nám na lůžko. Nemluvě o tom, jak jsou ještě dekompenzovaní po operaci a v jakém stavu mají mnohdy jizvy. Naše práce má smysl a jsou za ni vděční. Když se k nám pacient tzv. časně nedostane a to vzhledem k počtu příjmů, které můžeme probrat.. musí odjet domů a jet tzv na pojišťovnu jako chronický pacient a i to má pro něj velký význam. Jestli pojišťovny tyto lidi o tuhle možnost připraví, vezmou jim opravdu potřebnou část pomoci k návratu do běžného života.

  23. Jak je ta fotka, kde Fiala vykukuje že zadku a v jedné ruce má ukrajinskou vlajku a ve druhé americkou, tak to prostě je. Hlavně že jsme zavřeli uranové doly a všechno co fungovalo, aby jsme si to mohli koupit od Němců a Amíků apod.

    • O tom vubec nemlci, proc by o tom mlceli! Asi pred 2 mesici jsem velice usilovne hledala mamce lazne takze mam velice dobre informace, na rozdil od Vas. Lazne u krizkovych lazni nic nevybiraji, ani zadny poplatek 500 za pokoj! To je priplatek za jednoluzkovy pokoj, ktery je nadstandard, a ktery pojistovna nehradi – pojistovna hradi standard v ubytovani i jidle, a standard ubytovani je sdileni 2luzkoveho pokoje s jinym lazenskym pacientem. POKUD VY SAM CHCETE A VYZADUJETE nadstandard 1 luzkovy pokoj, tak ten je potom za priplatek, nekde 500, nekde 700. Pokud ho chcete a sam vyzadujete, tak nelzete ze vas tu nekdo nejak povinne kasiruje!!!

  24. Zajimave pisete ze po operaci odesilate pacienty do lazni.. blbost . Jsem ted momentalne v laznich.je 16.11.2022 za prve jsem po rossove operaci.kdo nevi je to operace srdce cili vymena chlopne stare za novou mam ji od darce s tim ze mi braly jeste me vlastni cevy z plic a opravovali my aort. Byl jsem v IKEMU lezel jsem tam tyden nehlede na to pri prijmu jsem si daval pozadavek ject do lazni a za tyden me poslali domu.. rikam domu po operaci sedce.. kdy jsem potreboval lazenskou peci . Nyni jsem neco malo pre 3 mesice po operaci a do lazni jsem se dostal az 8.11.2022 protoze my bylo receno ze byla chyba v komunikaci mezi laznemi a spitalem .. takze v tom nejhorsim jsem byl doma nejhorsi jsem si protrpel.takze na imternetu jsem si nasel jak se mam doma chovat atd.. nehlede na to prevazi jsem si tez delal doma sam.nebot od doktoru doma to byla fuserina a naplacali na me vzdy X naplasti a byl jsem div nepohyblivy. Takze na sve naklady jsem si koupil desinfekci,polstarky na desinfekci,pinzetu a tlakove naplasti o vel.30cm . A kdyz uz my byli lazne pomalu k prdu mel jsem jit do lazni .. jsem tu.. potrebuji hlavne fyzickou kondici jinak jsem uz zhojeny. Mam tu procedury max.3 za den a to vetsinou mam jeden den 3 procedury,dalsi den dalsi 3 procedury dalsi den jen 1 proceduru,dalsi den 3,dalai den 1 pak dva dny nic. Rikal jsem jim potrebuju nabrat fyz.kondici.miato aby se zamerili na to davaji mi nesmyslne koupele ktere asi k necemu jsou ale nepocituhi nic extra az na to ze mi daly perlickovou koupel ktera mela byt pry tepla ja to nevedel,ja dostal studenou a od te doby mam bolesti v krizi. Jen tu trpim lazdy den zbytecne lezim nebot pocasi je tu hnus takze se neda pomalu nikde chodit. Do toho tu jsou civilove kteri obcas na nekoho prsknou covid a je to fajn ..cili chci rict lazne z me atrany moc k nicemu nejsou pokud nejsoi schopni mi dat jak se rika do tela aby zvysili mou fyzickou kondici.Mimo jine operace je special a tim ze sem mlad atd me ma vratit do bezneho zivota bez omezeni. Mistk toho jsem zbytecne na hotelu a nic nedelam..takze za me k prdu

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here