Oční centra Lexum expandovala na Slovensko

0
599
Generální ředitel Lexum Michal Krejsta [vlevo] a primář Očního centra Sokolík Ján Sokolík [vpravo] / Foto: Lexum

Síť očních klinik a ambulancí Lexum koupila oční centrum Sokolík v Trenčíně a oční ambulanci v Novém Mestě nad Váhom. V Česku a na Slovensku tak bude provozovat osm klinik a 22 ambulancí. Cenu transakce firma neuvedla.

Oční centrum Sokolík v Trenčíně v roce 2010 spoluzakládal primář Ján Sokolík. Ten je zároveň odborným garantem centra. Zařízení se specializuje na operace šedého zákalu. Od roku 2010 jeho lékaři provedli více než 15 tisíc operací. Zařízení využívá technologii roboticky asistovaných operací Zepto a Save Vision System. V oblasti kontaktních čoček spolupracuje s americkým výrobcem Lenstec.

V Trenčínském kraji funguje ještě oční ambulance v Novém Mestě nad Váhom, ve které mimo jiné lékaři diagnostikují šedý zákal a následně zajišťují jeho operace právě v nedalekém centru Sokolík. Dále se specializují na diagnostiku onemocnění sítnice a operují takzvaný Prelex, jež pacienty zbavuje nošení brýlí a čoček na dálku.

„Všechna navazující specializovaná vyšetření a chirurgické zákroky včetně biologické léčby, vykonáváme v naší klinice Oční centrum Sokolík,“ stojí na stránkách ambulance.

Chceme se stát lídrem středoevropského regionu

Síť očních klinik a ambulancí Lexum působí na trhu od roku 1993. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny, od léčby šedého a zeleného zákalu přes laserové a plastické operace až po transplantace rohovky.

Podle jejího generálního ředitele Michala Krejsta síť aspiruje na pozici vedoucího poskytovatele oční péče ve středoevropském regionu.

„Rozšiřujeme naše služby komplexní oční péče na území Slovenska! […] Pacientům tak nabídneme větší dostupnost a kvalitu prémiové oční péče na celkem osmi klinikách a v 22 ambulancích v rámci České a Slovenské republiky,“ okomentoval aktuální akvizici Krejsta na FB účtu Lexum.

Oční lékaře těžko hledají už i soukromé kliniky

Loni v létě síť Lexum koupila společnost Top Esthetic. Tím se dostala na počet 400 zaměstnaných zdravotníků a jedním z největších tuzemských zaměstnavatelů v oblasti ambulantní oční péče v Česku.

Lexum patří Optegra Holdings Limited

Jediným vlastníkem společnosti Lexum a.s. se 100% podílem na základním kapitálu je společnost Optegra Holdings Limited. Ta Lexum koupila v roce 2014. Mezinárodní skupina Optegra Holdings Limited provozuje 31 očních klinik a 32 očních ambulancí ve Velké Británii, Česku, Polsku a nově také na Slovensku. Velmi aktivní je v Británii, která je zároveň sídlem firmy.

V roce 2020 se stala novým investičním partnerem skupiny Optegra Group společnost H2 Equity Partners, jež patří k předním nezávislým investičním společnostem. Založená byla v roce 1991. Zaměřuje se na investice napříč všemi sektory, hlavně pak ty se silnou pozici na trhu, konkurenční výhody a významný potenciál růstu.

H2 Equity Partners investuje v sektoru zdravotnictví, sociálních služeb, zdravotnických prostředků a techniky převážně v zemích západní Evropy. Zaměřuje se na středně velké společnosti. Sídlí v Británii a Beneluxu [Belgie, Nizozemsko, Lucembursko].

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here