Penta Hospitals ovládla kliniku ANSA ve Vrchlabí

0
1383
Penta
Foto: Chirurgická klinika ANSA

Chirurgickou kliniku ANSA ve Vrchlabí nově vlastní Penta Hospitals CZ. Penta má ale i další novinky. Nemocnici Vršovice od listopadu povede Marta Vondráčková. Stávající ředitel Peter Kysela se plně přesune do Nemocnice Roudnice nad Labem.

Klinika ANSA sídlí přímo v historickém centru Vrchlabí zhruba 300 metrů od Nemocnice Vrchlabí, která taktéž spadá do skupiny Penta Hospitals CZ.

„My se dlouhodobě snažíme hledat především synergii mezi potenciální investicí a našimi stávajícími zařízeními. Což je přesně to, co s sebou začlenění ANSA do naší skupiny přináší,” říká generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Spoluúčast na péči přijde dřív, než jsme si mysleli

Podle ní klinika ANSA doplní nemocniční portfolio výkonů o další služby. Přidaná hodnota tohoto pracoviště tkví v odlišnosti od standardního nemocničního provozu. Pacienti jsou na klinice odoperováni a do 24 hodin opouští zařízení.

„Provádí se tam výkony, které nevyžadují delší hospitalizaci, například artroskopie, operace kýly, křečové žíly, součástí operativy ale je i plastická chirurgie,” vysvětluje lékař a zároveň ředitel Nemocnice Vrchlabí Michal Mrázek s tím, že nemocnice například neprovádí plastickou chirurgii.

Nemocnice Vrchlabí nabízí bezpečnou a kvalitní péči

Na druhé straně zase ale nabízí ortopedické pracoviště s týmem zkušených lékařů v čele s primářem Janem Hendrychem a řadou špičkových operatérů, včetně profesora Tomáše Trče. A právě toto pracoviště zase významně posílí operativu kliniky ANSA. Ale ani tím využití synergických efektů nekončí.

„Rádi bychom ANSU obohatili o další možné metody, které by na tomto pracovišti byly realizovatelné, například nanoartroskopie, které jsou velkým trendem. Do budoucna by se nám líbila i jednodenní gynekologie, která ve Vrchlabí dosud chybí,“ říká Mrázek.

Penta jmenovala novou ředitelku Nemocnice Vršovice

Skupina Penta Hospitals CZ ohlásila i další novinky. V čele Nemocnice Vršovice stane od listopadu Marta Vondráčková. Ve funkci vystřídá dosavadního ředitele Petera Kyselu, který se od stejného data plně zaměří na řízení Nemocnice Roudnice nad Labem. Obě zdravotnická zařízení jsou členy skupiny Penta Hospitals.

„Svůj nástup do funkce ředitelky vnímám spíše než změnu jako kontinuitu. Budeme pokračovat v rozvoji stávajících oborů, nebo v plánované modernizaci přístrojového vybavení. Ale samozřejmě bych se ráda zaměřila i na některé nové projekty,“ nastiňuje svůj pohled na řízení nemocnice Marta Vondráčková.

Penta Hospitals kupuje pražskou Vršovickou zdravotní

Pražskou Nemocnici Vršovice dobře zná. Od jara 2015 v ní působí ve funkci hlavní sestry a stála u otevření nového ortopedického oddělení. Garantem tohoto špičkového pracoviště je profesor Pavel Kolář. Vršovice tak patří mezi několik z mála evropských pracovišť, která provádí například záchovné operace kyčlí.

Změna na pozici ředitele Nemocnice Vršovice zároveň znamená další zintenzivnění a prohloubení spolupráce se sesterskou nemocnicí v Roudnici nad Labem. Její vedení od listopadu naplno převezme dosavadní ředitel vršovické nemocnice Peter Kysela.

Roudnickou nemocnici nově povede Peter Kysela

„Obě nemocnice jsou poměrně blízko u sebe a chtěli bychom toho využít při rozšiřování ortopedické operativy v Roudnici. Teď se ladí detaily, ale počítáme se zahájením intenzivnější kooperace obou nemocnic začátkem příštího roku,“ potvrzuje Kysela.

Dodává, že vedle rozšíření spektra výkonů by toto řešení mohlo pacientům obou nemocnic přinést i zkrácení čekací doby na některé specializované výkony.

O Martě Vondráčkové a Nemocnici Vršovice

Dodejme, že Marta Vondráčková v minulosti působila jako sestra a instrumentářka ortopedického oddělení nemocnice Kolín a vrchní sestra ortopedie v Rehabilitační klinice Malvazinky. Vystudovala magisterské studium ošetřovatelského managementu na bratislavské Vysoké škole zdravotnictva a sociálne práce sv. Alžbety.

Penta Hospitals letos investuje nejvíc do intenzivní péče

Nemocnice Vršovice patří mezi významná nestátní zdravotnická zařízení na území Hlavního města Prahy. Disponuje celkově 72 lůžky a širokým portfoliem multioborové ambulantní zdravotní péče, špičkově vybavenými operačními sály i lůžkový oddělením následné rehabilitační péče. Od roku 2013 provozuje oddělení následné intenzivní péče. Ortopedické oddělení nemocnice patří spolu s několika klinikami ve Švýcarsku mezi jedny z mála pracovišť, která provádí, jak už bylo řečeno, záchovné operace kyčlí.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here