Zentiva obhájila certifikaci Top Employer ČR i pro letošek

0
303
Top_Employer
Foto: Redakce ZdraveZpravy.cz

I letos patří tuzemský výrobce generik společnost Zentiva k nejlepším zaměstnavatelům v Česku. Podruhé za sebou totiž obhájila prestižní certifikaci Top Employer Česká republika. Stejného ocenění se jí dostalo i v Rumunsku.

Pro opětovné získání certifikace musela společnost prokázat vysokou úroveň ve dvaceti různých kategoriích. Patřily mezi ně například strategie řízení lidí, pracovní prostředí a získávání nových talentů. Hodnotící komise opět sledovala také oblast zvanou well-being, tedy celkovou duševní pohodu na pracovišti a duševní spokojenost zaměstnanců. Dále třeba i rozmanitost práce a inkluzivní přístup.

„Obhájit titul je vždy těžší než zvítězit poprvé. Nás ale větší tlak motivuje k tomu, abychom přemýšleli, jak můžeme naši společnost ještě více přiblížit zaměstnancům, jak o ně můžeme pečovat ještě lépe a vytvářet ještě lepší pracovní prostředí,“ komentuje ocenění Ines Windisch, Head of HR, Communication & Sustainability v Zentivě.

Odborníci z farmacie sdíleli novinky z výzkumu

Pro Zentivu podle ní získání certifikace Top Employer ČR i pro rok 2023 znamená nejen potvrzení toho, že firma dělá věci správně, ale je pro ni i důležitou zpětnou vazbou. A stejně tak i motivací a inspirací pro další kroky ve vytváření skvělého místa pro práci.

Ocenění Top Employer ČR pro rok 2023

V České republice Zentiva zaměstnává přes 1 500 lidí. Globálním sídlem společnosti je Praha, kde provozuje i jeden ze svých čtyř výrobních závodů. V metropoli sídlí i její centrum výzkumu a vývoje a obchodní jednotka.

Většina užívaných léků může být lepších, ale není

Firma se zaměřuje na výrobu značkových generických léků. Dnes dodává kvalitní a široce dostupné léčivé přípravky do více než třiceti zemí. Každoročně pak léky ze Zentivy užije přes 100 milionů lidí v Evropě i za jejími hranicemi. Úzce spolupracuje se zdravotníky, ale i s orgány z oblasti zdravotnictví. S nimi se snaží najít řešení, jak na snižování nákladů a současně zlepšování přístupu pacientů ke zdravotní péči.

Kdo je Top Employers Institute

V oblasti farmacie podle něj přitom získaly pro letošní rok ocenění pro nejlepšího zaměstnavatele v Česku spolu se Zentivou i biofarmaceutické společnosti MSD a Novartis. Podle něj certifikátem ocenění zaměstnavatelé jasně prokázaly, že jim záleží na rozvoji a prospěchu jejich zaměstnanců. K uděleným oceněním se vyjádřil i generální ředitel soutěže Top Employers Institute David Plink.

„Výjimečné časy probouzí v lidech a organizacích to nejlepší. A toho jsme byli svědky v našem letošním Certifikačním programu Top Employers: výjimečný výkon od certifikovaných Top Employers 2023,“ uvedl.

Top Employers Institute patří ke globálně uznávaným autoritám v oblasti hodnocení kvality pracovního prostředí. Na trhu působí přes třicet let. Ve svých auditech se zaměřuje na kvalitu služeb směrem k zaměstnancům při výkonu jejich práce. Samotné zaměstnavatele tím motivuje k neustálému zlepšování pracovního prostředí.

S pomocí certifikace Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti hodnoceny a certifikovány jako špičkový zaměstnavatel. Za dobu více než třicetiletého fungování společnosti získalo ocenění Top Employer přes 2 052 společností ve 121 zemích.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here