Penta Hospitals od ledna převzala nemocnice ve Vimperku a Volyni

0
593
nemocnice
Foto: Pixabay.com

Skupina Penta Hospitals CZ převzala k 1.1.2024 nemocnice ve Vimperku a Volyni od BH Medical. Obě zařízení pokrývají široké portfolio zdravotních a sociálních služeb. A v jejich poskytování a rozvoji chce pokračovat i nový vlastník.

Obě strany se dohodly, že nesdělí výši obchodní transakce. Penta Hospitals v Jihočeském kraji už provozuje i Psychiatrickou nemocnici v Písku a čtyři domovy Alzheimer Home zaměřené na pobytové služby pro pacienty s různými typy demencí.

„Vstup do obou zařízení je součástí naší dlouhodobé strategie s cílem konsolidovat a rozvíjet celé spektrum péče, od té akutní, přes ambulantní i následnou, až po sociální a domácí péči,“ uvedla ke vstupu do obou subjektů generální ředitelka Penta Hospitals Barbora Vaculíková.

Obě zdravotnická zařízení se do skupiny plně začlení v průběhu letošního roku. To se všemi závazky vůči pacientům, klientům a zaměstnancům, dodává Vaculíková. Při začleňování a dalším rozvoji obou nemocnic se stejně jako u svých ostatních zařízeních zaměří vedení společnosti na tři oblasti, které jsou, jak říká, pevnou součástí firemní kultury.

„Stabilita pracovního prostředí spolu s perspektivou osobního růstu pro zaměstnance, zlepšování služeb pro pacienty a zvyšování jejich standardu plus aktivní spolupráce s místní samosprávou,“ vyjmenovala priority generální ředitelka Penta Hospitals.

Skupina v poslední době investuje vysoké finanční prostředky do rozvoje svých zařízení. Jen v loňském roce tyto investice přesáhly půl miliardy korun. A zhruba stejný objem plánuje společnost proinvestovat i v roce 2024.

Nemocnice zajišťují zdravotní i sociální služby

Nemocnice ve Vimperku a Volyni přebírá Penta Hospitals CZ od soukromého vlastníka BH Medical ze skupiny Medicon Pronatal, který zařízení převzal v roce 2017. Od té doby prošla obě zdravotnická zařízení významnou proměnou, říká člen představenstva skupiny Medicon Pronatal Jiří Adámek.

„Vysoká odborná úroveň ambulantní fyzioterapie v obou zařízeních, odborné vedení pracovišť LDN ve Volyni a Vimperku a otevření nových odborností endokrinologie a diabetologie ve Vimperku jsou aktuálními úspěchy,“ vyjmenovává hlavní změny.

Zmiňuje i dobrou spolupráci a podporu ze strany Jihočeského kraje, na kterou chce navázat i nový vlastník nemocnic, jak potvrdila Barbora Vaculíková. Obě nemocnice poskytují mimo zdravotní péči také sociální služby. Přičemž všechna sociální lůžka ve volyňské nemocnici jsou zařazena do základní sítě poskytovatelů sociálních služeb.

Penta Hospitals převzala Domov s úsměvem ve Slavkově

K prodeji obou nemocnic v Jihočeském kraji se vedení Medicon Pronatal rozhodlo s ohledem na změnu podnikatelské strategie společnosti.

„Dlouholeté zkušenosti a stabilní zázemí silné společnosti, která do obou zařízení vstupuje, jsou pro nás zárukou jejich dalšího rozvoje,“ uvedl k převodu Jiří Adámek.

Mezi hlavní obory skupiny patří ambulantní péče včetně jednodenní chirurgie, mammacentra, onkocentrum, radiodiagnostika, lékárenská péče, následná lůžková péče a domácí péče. Tyto oblasti rozvíjí skupina v Praze a jejím blízkém okolí. Poskytovatel nabízí i výkony v oblasti reprodukční medicíny.

Převod nemocnic ve Vimperku a ve Volyni

Nemocnice Vimperk vznikla v roce 1887 jako městská nemocnice. Dnes provozuje 43 lůžek následné péče a 22 lůžek sociální péče. A pokrývá také široké spektrum zdravotních ambulantních služeb. Součástí vimperské nemocnice je domov seniorů s kapacitou 23 lůžek. A dále Domov pro osoby se zdravotním postižením s třiceti lůžky. Nemocnice zaměstnává téměř 120 zaměstnanců.

Nemocnice Volyně funguje od roku 1885 jako všeobecná nemocnice. V současné době se zaměřuje především na následnou a rehabilitační péči. Lůžková kapacita následné péče čítá 40 lůžek a dalších 20 lůžek připadá na sociální služby. Nemocnice ve Volyni zaměstnává přes 60 zaměstnanců.

Skupina Penta Hospitals CZ patří do středoevropského holdingu Penta Hospitals International, který patří s více než 13 000 zaměstnanci, 30 nemocnicemi a mnoha dalšími zdravotnickými zařízeními mezi nejvýznamnější poskytovatele zdravotních a sociálních služeb ve střední Evropě.

Penta finišuje otevření Centra následné péče Praha

V České republice Penta Hospitals CZ provozuje po převzetí Vimperka a Volyně devět nemocnic. Pod značkou ALZHEIMER HOME pak i síť třiatřiceti specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou a desítky ambulancí různého typu.

Skupina má téměř pět tisíc zaměstnanců. V roce 2022 dosáhla obratu přes 4,5 miliardy korun. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here