V každém krajském a okresním městě zůstává v neděli otevřena alespoň jedna lékárna Dr. Max. Primárně půjde o lékárny v areálu obchodního řetězce Kaufland. Jestliže v regionu není, zajišťuje nedělní prodej nejdostupnější lékárna ve městě.

Vládní nařízení nově zakazuje maloobchodní prodej a prodej a poskytování služeb v provozovnách v neděli, a to po celý den. Výjimku mají pouze čerpací stanice, prodejny na letištních, vlakových a autobusových nádražích, ve zdravotnických zařízeních a lékárny.

„V každém krajském a okresním městě otevřeme i v neděli přinejmenším jednu lékárnu, která bude mít otevřeno minimálně od osmi hodin ráno do dvou odpoledne,“ říká ředitel provozu Dr.Max David Mendl.

Dodává, že v některých regionech jich bude otevřeno i více. To kvůli příznivé dojezdové vzdálenosti. Lokálně bude dle jeho slov provozní doba otevřených lékáren končit i později než ve 14 hodin.

Lékárny sítě Dr.Max informují o otevřené pobočce

O nedělích uzavřené lékárny sítě Dr.Max budou ve svých vývěskách také informovat o nejbližší otevřené pobočce. V Praze na Vítězném náměstí a v Brně v paláci Padowetz v ulici Bašty zůstávají nadále standardně otevřeny lékárenské pohotovosti v non-stop režimu.

Služeb hned tří lékáren Dr.Max mohou v neděli využít pacienti v hlavním městě. V České republice je 24 hodin, sedm dní v týdnu k dispozici pouze 14 non-stop lékáren. Jejich počet se navíc dlouhodobě snižuje.

Dodejme, že krize covid-19 urychlila online procesy také u Dr.Maxe. Ten totiž již v dubnu implementoval ve všech svých lékárnách systém a proces rezervace léků na předpis. A to jen ve zbytku 1. pololetí pomohlo při vyzvednutí osmi tisíců eReceptů.

„Vyzkoušeli jsme si i nouzovou službu doručování léků až domů pro lidi nad 65 let, ale to byla mimořádná služba za mimořádných okolností. Nicméně věříme, že to alespoň někomu usnadnilo život,“ říká Michal Petrov.

Značka Dr.Max je dle ankety pro obyvatele ČR nejdůvěryhodnější značkou mezi lékárnami. A druhou nejdůvěryhodnější značkou vůbec. To znamená, že se umístila i v kategorii „Best in Show“, kde je porovnáván absolutní počet hlasů od respondentů bez ohledu na obor.

RED

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here