Politickou náměstkyní ministra zdravotnictví Jana Blatného [za ANO] se stane vedoucí jeho kabinetu Pavla Seilerová. Ve funkci tak nahradí Alenu Šteflovou, kterou Blatný minulý týden odvolal kvůli přednostnímu očkování proti covidu-19. 

Stávající vedoucí kabinetu ministra Blatného Pavla Seilerová bude jeho novou politickou náměstkyní. Informaci pro ZdraveZpravy.cz potvrdila mluvčí MZ ČR Barbora Peterová. Upřesnila, že tato změna již byla oznámena na poradě vedení ministerstva. Seilerová přišla na úřad loni v listopadu z Fakultní nemocnice Brno [FN Brno], kde zastávala pozici vedoucí Oddělení koordinace a optimalizace procesů.

Vedoucí ministrova kabinetu tak nahradí ve funkci v minulém týdnu odvolanou politickou náměstkyni Alenu Šteflovou. Ta se nechala spolu se svým manželem přednostně oočkovat proti covidu-19 ve Státním zdravotním ústavu [SZÚ].

Šteflová končí jako náměstkyně ministra. Kvůli očkování

Dodejme, že Seilerová již z titulu svého působení na ministerstvu zamířila do správní rady Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR [ZP MV ČR].

Pavla Seilerová jako jeden ze dvou politických náměstků

Ministr zdravotnictví má dva politické náměstky. Po příchodu Blatného do úřadu opustil funkci politického náměstka bývalý prezident České lékárnické komory [ČLnK] Lubomír Chudoba, kterého do funkce jmenoval exministr Roman Prymula. Chudoba tak vydržel v úřadu pouhých šest dnů. V polovině listopadu oznámil, že se funkce ujme Vladimír Černý, předseda České společnosti anestezie, resuscitace a intenzivní péče České lékařské společnosti JEP.

Náměstkem ministra Blatného bude Vladimír Černý

Náměstkem ministra je také hlavní hygienička Jarmila Rážová. I ta do funkce nastoupila během epidemie covidu-19 loni v červnu. Post zastávala jako pověřená už od března, kdy ministr odvolal Evu Gottvaldovou. Od října 2018 vede sekci pro ekonomiku a zdravotní pojištění náměstkyně Helena Rögnerová. Nejdéle působícím náměstkem je pak Radek Policar, který má od roku 2016 na starosti legislativu a právo.

Tento týden v úterý [26. 1.] rezignoval na funkci náměstka pro zdravotní péči Aleksi Šedo. Důvodem jeho odchodu byly vzájemné neshody o fungování zdravotní péče v Česku. Ve funkci Šedo setrval necelých pět měsíců.

Náměstek Šedo dnes končí na ministerstvu zdravotnictví

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here