Až o 50 tisíc kusů respirátorů třídy FFP2 posílí lékárny Dr.Max své zásoby v sedmnácti lékárnách v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov. Poptávka po nich totiž s vyhlášením uzavírky rychle vzrostla.

Lékárny sítě Dr.Max reagují na rostoucí poptávku po ochranných prostředcích v od dnešního dne [12.2.] uzavřených okresech Cheb a Sokolov [Karlovarský kraj] a v okrese Trutnov na Královéhradecku. Ještě dnes do celkem 17 lékáren fungujících právě v těchto regionech zaveze na 50 tisíc kusů obličejových respirátorů třídy FFP2.

„Děláme vše pro plynulé zásobování kvalitními ochrannými prostředky, abychom eliminovali důvody k panice,” uvedl generální ředitel sítě Dr.Max Daniel Horák.

Cheb, Sokolov a Trutnov se oddělují od zbytku republiky

Dodal, že si všichni určitě dobře pamatují nákupní horečky z první vlny pandemie covidu-19, kdy u nás nebylo dostatek ochranných prostředků. Nyní je však situace dle jeho slov zcela odlišná. Už nejsme závislí pouze na jejich dovozu.

„Výroby respirátorů se ujali také domácí výrobci a skladové zásoby jsou zatím dostatečné,” upřesnil ředitel lékárenské sítě.

Respirátory FFP2 začali lidé více kupovat po uzavírce

Vysokou poptávku lidí po respirátorech v uzavřených okresech potvrdili i samotní lékárníci Dr.Maxe. A to i přesto, že vláda pro tamější obyvatele včera [11.2.] rozhodla uvolnit ze státních hmotných rezerv zhruba 1 milion kusů ochranných roušek. 500 tisíc jich poputuje do Karlovarského kraje. Dalších 500 tisíc kusů pak do Královéhradeckého kraje.

Nemocnice Sokolov žádá další převozy covid pacientů

Cheb, Sokolov, Trutnov se zavřely o půlnoci na 12. února

Součástí vládního nařízení o uzavírce třech českých okresů kvůli rychle se šířící nákaze koronavirem a přetíženým nemocnicím je i povinnost nošení minimálně chirurgických roušek. Ideálně pak respirátorů v kvalitě FFP2. A to stejně jako v celé republice platí pro vnitřní prostory, veřejnou dopravu a jejich zastávky. Dále všude tam, kde nemohou lidé dodržet minimálně dvoumetrové rozestupy [v ostatních regionech si mohou lidé ústa a nos zakrývat i náhražkami typu šála, nákrčník, pozn. red.].

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here