Novým CEO Zentivy se stal Steffen Saltofte

0
584
Steffen_Saltofte
Nový CEO Zentivy Steffen Saltofte / Foto: Zentiva

Generálním ředitelem Zentivy se stal Steffen Saltofte. Ve funkci nahradí Nicka Haggara, který přechází do Poradního výboru Zentivy [Zentiva Advisory Committee]. Saltofte se nové funkce ujme 2. května 2023.

Steffen Saltofte do Zentivy přichází rovněž z farmaceutického prostředí, a sice švýcarské společnosti Acino. Ta vyvíjí a výrábí léčivé přípravky. V firmě Acino zastával pozici generálního ředitele v letech 2018 až 2022. Do Zentivy tak Saltofte přináší bohaté strategické a exekutivní zkušenosti z vedení velkých nadnárodních a rychle rostoucích společností.

„Jsem nadšený, že se připojuji k Zentivě, společnosti se značnými zkušenostmi v obchodním růstu a silným zaměřením na zákazníky. Společně budeme pokračovat v tomto růstu a přinášet vysoce kvalitní a dostupné léky lidem v celé Evropě, i mimo ni,“ řekl ke svému jmenování Steffen Saltofte.

Připomněl, že právě zdraví a přístup k lékům jsou důležitější než kdy jindy. Vyjádřil zároveň plnou oddanost k poslání Zentivy. Dodejme, že Saltofte bude působit na globálním ústředí společnosti v Praze.

Důvodů, proč chybějí léky, je více, říká šéf Zentivy Sananes

Při příležitosti jmenování nového CEO Zentivy poděkoval její Poradní výbor, akcionáři a zaměstnanci Nicku Haggarovi za jeho vedení během posledních čtyř let ve funkci generálního ředitele.

„Nickova vize, inspirace a úsilí o vytvoření vysoce výkonné, inkluzivní a udržitelné evropské farmaceutické společnosti pomohly Zentivě za poslední čtyři roky zdvojnásobit její velikost,“ ocenily výsledky jeho práce.

Nicméně Nick Haggar ze společnosti neodchází. Připojí se k Poradnímu výboru Zentivy, kde se bude podílet na podpoře budoucího rozvoje společnosti jako nevýkonný ředitel.

Zentiva je přítomna na více než 50 trzích

Zentivu, která historicky patří mezi výsadní tuzemské firmy, vlastnila ještě před pěti lety francouzská farmaceutická skupina Sanofi. Ta ji v roce 2018 prodala za 1,9 miliardy eur [cca 49 miliard korun] americkému investičnímu fondu Advent International. Advent International vznikl v roce 1984 a spravuje majetek za bezmála jeden bilion korun.

Většina užívaných léků může být lepších, ale není

Zástupci fondu tehdy uvedli, že chtějí ze Zentivy udělat hlavního evropského lídra v oblasti generických léků. Zentiva je aktuálně přítomna na více než 50 trzích a ročně vyrobí a distribuuje více než 350 milionů balení léků. Výrobní závody má v Praze, Bukurešti a indickém Ankleshwaru. Zentiva zaměstnává více než 4 700 pracovníků.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here