33. členem AIFP je od ledna společnost Chiesi

0
265
Chiesi
Výrobní závod farmaceutické společnosti Chiesi v italské Parmě. / Foto: Chiesi

Členská základna Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP] se od ledna 2023 rozrostla o mezinárodní společnost Chiesi se sídlem v italské Parmě. Společnost provozuje tři výrobní závody. V Itálii, Francii a Brazílii.

Farmaceutická společnost Chiesi se zaměřuje na vývoj léků v oblasti podpory dýchání, vzácných onemocnění a specializované péče. V oboru se pohybuje déle než 85 let a v současnosti zaměstnává ve třiceti zemích světa na šest tisíc lidí.

„Vítáme společnost Chiesi v našich řadách. Věříme, že její působení přinese AIFP mnoho nových podnětů a zkušeností, zejména z oblasti výzkumu a vývoje inovativních léčiv pro dýchací nebo vzácná onemocnění,“ řekl výkonný ředitel AIFP David Kolář.

Na český trh vstoupila společnost v roce 1995. K jejím vlajkovým lodím patří oblast výzkumu léků na respirační onemocnění. Úspěšná je i ve vývoji účinných léků na astma a chronickou obstrukční plicní nemoc [CHOPN].

Chiesi se zaměřuje i na léky na vzácná onemocnění

Další ne nevýznamnou terapeutickou oblastí skupiny léků Chiesi je neonatologie. V ní se její vědečtí pracovníci zaměřují na péči o předčasně narozené děti. Dále se společnost specializuje na vývoj inovativních léků na vzácná onemocnění. Například na cystickou fibrózu nebo dědičné metabolické onemocnění zvané alfa-manosidóza. Firma ale cílí i na produkty v oblasti orgánové transplantace, intervenční kardiologie a intenzivní medicíny.

„Naším posláním je objevovat, vyvíjet a poskytovat pacientům přístup k inovativním lékům, které zlepšují kvalitu jejich života. Chiesi toto poslání podporuje od června roku 2019 také získáním certifikace B Corp, jež potvrzuje dodržování nejvyšších standardů v oblasti sociální a environmentální činnosti,“ říká General Manager Czech Republic & Slovakia Claudia Höller.

Zmínila i další z cílů společnosti, kterým je nalezení určité rovnováhy mezi obchodními výsledky a společenskou odpovědností. Opětovné udělení certifikace v roce 2022 je podle ní důkazem, že poslání a cíle firmy dávají smysl.

Chiesi vyrobí přes 110 milionů produktů ročně

Společnost Chiesi provozuje několik výrobních závodů. A sice v Itálii, Francii a Brazílii s celkovou produkcí přes 110 milionů jednotek výrobků ročně. Italský závod v Parmě s plochou přesahující 15 tisíc metrů čtverečních patří ke strategickým výrobním a distribučním uzlům. Léčiva z něj míří do více než 80 zemí celého světa.

„V Parmském závodě se vyrábějí různé formy produktů. Jsou to tablety, práškové inhalátory, roztoky nebo suspenze pro inhalaci. Ať už ve formě spreje nebo sterilní vialky, dále suspenze pro endotracheální podávání, kapky, sirupy i nosní spreje,“ uvádí firma na svém webu.

Francouzský závod se nachází ve městě Blois ležícím asi 160 km jihozápadně od Paříže. A specializuje se na balení tablet a kapslí do blistrů a konečné zpracování a výrobu sprejových inhalátorů. V roce 2016 začala fungovat další nově postavená část závodu, kde se balí, kontrolují a skladují nové práškové inhalátory.

Poslední ze tří výrobních závodů v brazilském městě Santana de Parnaíba společnost otevřela už v roce 1981. Brazilská pobočka vyrábí inhalační, pevné a kapalné formy léčiv. Podnik léčivy zásobuje brazilský trh stejně jako několik dalších regionů na třech kontinentech.

„Díky dlouhé tradici a rozsáhlým zkušenostem v produkci plicních aerosolů je Chiesi jedinou společností v Brazílii schopnou produkovat inhalační léčivé prostředky s použitím hnacího plynu HFA,“ uvádí na svém webu společnost.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here