Zdraví v mobilu přivádí k ČPZP nové pojištěnce

0
804
Zdravi_v_mobilu
Foto: ČPZP

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna [ČPZP] má nyní bezmála 1,3 milionu pojištěnců. Celkem jí jich mezi lety 2016 až 2020 přibylo na 62 tisíc. Třetí největší zdravotní pojišťovna tak nyní drží 12% podíl na tuzemském trhu zdravotního pojištění. Nové pojištěnce k ní přivádí i její služba Zdraví v mobilu.

Lidé mohou ze zákona změnit zdravotní pojišťovnu jednou za rok. První letošní příležitost vyplnit přihlášku do jiné pojišťovny potrvá už jen do konce března, přičemž změna zdravotní pojišťovny začne platit od 1. července. Ve stejný den začíná druhý přestupní termín, který vyprší na konci září a umožní stát se klientem jiné pojišťovny od ledna příštího roku.

„Data ze všech přeregistračních období uplynulých pěti let dosvědčují, že lidé vnímají ČPZP jako atraktivní, moderní a perspektivní zdravotní pojišťovnu. Pokaždé od nás odcházelo výrazně méně pojištěnců, než si vybralo ČPZP za svou novou zdravotní pojišťovnu. Rozdíl ve prospěch příchozích činil za uvedených pět let 57 000 klientů,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Na změnu zdravotní pojišťovny zbývají necelé dva týdny

Nejnižší saldo mezi příchody a odchody zaznamenala ČPZP loni, bylo to kolem pěti tisíc pojištěnců. Zástupci pojišťovny to vysvětlují pandemickou situací. Lidé se podle nich soustředí na jiné věci, než je změna zdravotní pojišťovny. Naopak nejvyšší přírůstek České průmyslové zdravotní pojišťovně přinesl rok 2016. Tehdy si po odečtení odchozích pojištěnců připsala téměř 20 tisíc nových pojištěnců.

Ročně se v ČPZP narodí 15 000 dětí

Počty pojištěnců jednotlivých pojišťoven ovlivňují i jiné faktory, než jen změny vyvolané registračním obdobím. Jsou to třeba dlouhodobé pobyty v zahraničí. ČPZP si kvůli zajímavým příspěvkům z preventivních programů vybírají jako svou zdravotní pojišťovnu například těhotné ženy. Zde platí, že novorozenec je automaticky pojištěn u té pojišťovny, u níž je pojištěna matka, případně otec.

Jak přihlásit dítě ke zdravotní pojišťovně. I jak ji změnit

I díky tomu získává ČPZP přes 15 tisíc novorozených pojištěnců ročně. A ani rozdíl mezi nově narozenými a zemřelými dosud neubíral ČPZP na růstu.

„Nově narozené děti pojištěnek České průmyslové zdravotní pojišťovny totiž převyšovaly počty úmrtí pojištěnců každoročně zhruba o šest až devět tisíc,“ vysvětluje Mazurová.

Zdraví v mobilu přivádí k ČPZP nové klienty

Zástupci pojišťovny dále uvedli, že mezi její aktuálně nejatraktivnější benefity patří možnost proplácení preventivních programů prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu. Klient pojišťovny, aby si nechal proplatit některý z příspěvků na prevenci, nemusí chodit na pobočku. Stačí, když doklady k proplacení stáhne podle návodu do svého mobilu, zadá číslo svého bankovního účtu a odešle požadavek na ČPZP. Peníze na prevenci posílá pojišťovna přes mobilní aplikaci obvykle do tří dnů.

Dodejme, že Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here