FN Olomouc láká zdravotníky do absolventského programu

0
1098
FN_Olomouc
II. interní klinika FN Olomouc / Foto: FN Olomouc

Již 20.3. ukončí Fakultní nemocnice Olomouc příjem přihlášek do absolventského programu pro studenty nelékařských zdravotnických oborů. Absolventům FN Olomouc nabízí vzdělání i práci.

Absolventský program 2022/2023 FN Olomouc nabízí studentům středních zdravotnických škol, vyšších odborných škol a vysokých škol, kteří dokončí své vzdělání v letošním roce. Nabídka pak platí pro absolventy v následujících oborech.

  • Praktická sestra
  • Všeobecná sestra
  • Dětská sestra
  • Porodní asistentka
  • Radiologický asistent
  • Fyzioterapeut
  • Ergoterapeut

„Fakultní nemocnice Olomouc poskytuje superspecializovanou péči v širokém spektru oborů. Disponuje špičkovými odborníky a nejmodernějším přístrojovým vybavením. Chcete-li být profesionály ve svém oboru, pak by měla být naše nemocnice vaší první volbou,“ říká sebevědomě náměstkyně nelékařských oborů FN Olomouc Andrea Drobiličová.

Fakultní nemocnice Olomouc nově nabízí paliativní péči

Dle jejích slov účastníky absolventského programu FN Olomouc mimo jiné zařadí do pravidelných vzdělávacích a rozvojových programů vedených odborníky z praxe formou společných seminářů a přednášek. Absolventi taktéž získají podporu pro zařazení do specializačního vzdělávání. A mohou se podílet na klinických studiích a mezinárodních výzkumných projektech.

Pracovní poměr s FN Olomouc na jeden rok

Účastníci absolventského programu uzavírají s olomouckou fakultní nemocnicí pracovní poměr na dobu jednoho roku s možností jeho dalšího prodloužení. Délka úvazku je věcí dohody mezi oběma stranami.

„Absolventi pak mají možnost hledat svou preferenci mezi jednotlivými obory a my jim máme v tomto směru co nabídnout. Dosavadní zkušenosti jsou velmi dobré, studenti nám dávají zpětnou vazbu z praktické výuky. Díky tomu víme, že naši školitelé se jim věnují opravdu poctivě,“ tvrdí Drobiličová.

FN Olomouc se chlubí moderní hematoonkologií

Ta je zároveň proděkankou pro praktickou výuku Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci, s níž FN Olomouc stejně jako s dalšími školami v regionu úzce spolupracuje. Drobiličová dále upřesnila, že po společném vzdělávacím týdnu absolventi programu získávají další školení. Ta nováčkům pomohou v adaptaci na novém pracovišti a poskytnou jim potřebné informace.

Studenti nemocnici pomáhali v době covidu

Podle ředitele FN Olomouc profesora Romana Havlíka studenti středních a vysokých škol zdravotnických oborů v nemocnici zanechali pozitivní stopu i v měsících koronavirové epidemie.

„Dlouhodobě a dobrovolně zde pracovali, ale i dál pracují na Oddělení urgentního příjmu, I. interní klinice – kardiologické. Dále i na Oddělení geriatrie a dalších covidových jednotkách. Stejně tak na odběrovém místě, v očkovacím centru a na dalších zdravotnických pracovištích. Za to jim všem moc děkujeme,“ uvedl Roman Havlík.

CCIIP: Olomoucká Tesco SW ingeruje do zdravotnictví

Zároveň spolu se svou náměstkyní Drobiličovou vyjádřil přesvědčení, že studentům jejich pomoc nemocnice alespoň zčásti splácí právě nabídkou odpovídajícího pracovního uplatnění spolu s možností celoživotního vzdělávání.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here