Alzheimer Home nově povede Ladislav Kažimír

0
1574
Ladislav_Kazimir
Nový ředitel sítě Alzheimer Home Ladislav Kažimír. / Foto: Penta Hospitals CZ

Síť zařízení specializující se na péči o pacienty s Alzheimerem a jinými neurodegenerativními nemocemi Alzheimer Home od září vede 42letý manažer Ladislav Kažimír. Zaměří se na zlepšování a rozšiřování služeb pro klienty.

K prvním úkolům nového ředitele divize Alzheimer Home spadající do skupiny Penta Hospitals CZ Ladislava Kažimíra patří dokončení probíhající integrace nedávno převzatých domovů sociálních služeb do sítě Alzheimer Home. Zaměří se ale i na další rozvoj sítě center a služeb v nich poskytovaných. První kroky manažera, který před svým nástupem do Alzheimer Home působil v investiční skupině Penta, ale povedou směrem k personálu.

„V první fázi se chci seznámit s provozem v jednotlivých zařízeních, poznat jejich specifika a potenciál. Takže mě teď budou čekat hlavně návštěvy našich domovů a povídání se zaměstnanci o tom, jak nadále zkvalitňovat jejich fungování,“ potvrzuje Ladislav Kažimír.

Penta Hospitals CZ koupila dvanáct Alzheimercenter

Lépe poznat chce zaměstnance jednotlivých domovů a zlepšit v nich zázemí pro jejich práci. A podle jeho plánů dojde i na rozšíření nabídky pro další odborný a osobní růst pracovníků sítě Alzheimer Home.

Důraz na zlepšení služeb sítě Alzheimer Home

Věnovat se ve své práci ale nebude pouze personálu sociálních zařízení, jeho prioritou jsou i samotní klienti pobytových zařízení spolu s jejich rodinami.

„Pokud jde o samotný provoz Alzheimer Home, určitě navážu na současnou filozofii. Tedy, že prioritou jsou potřeby klientů i jejich rodin a kvalita poskytované péče,“ říká.

Obavy lidí o soběstačnost a dostupnou péči sílí

Se svými kolegy chce stávající sociální i zdravotní služby v jednotlivých zařízeních dále zlepšovat a nevylučuje ani jejich další rozšíření. Za nedílnou součást své práce považuje i navázání užší spolupráce s municipalitami, tedy obcemi a kraji, v nichž síť Alzheimer Home své služby nabízí.

„Konec konců, jsou to jejich obyvatelé, kterým jsou naše služby určeny,“ dodává.

Ladislav Kažimír je zkušený manažer

Tuzemská síť Alzheimer Home provozuje celkem 26 zařízení specializovaných na péči o pacienty s Alzheimerovou chorobou a jinými demencemi. Spravuje zařízení s celkovou kapacitou 2 500 pobytových lůžek. Čímž se řadí k největším poskytovatelům sociálních služeb v zemi.

Penta Hospitals koupila další zařízení sociálních služeb

 

Ladislav Kažimír vystudoval v letech 1998 až 2004 management a ekonomiku na Zemědělské univerzitě v Nitře. V roce 2015 úspěšně rozšířil své vzdělání na Vysoké škole ekonomické v Praze. První manažerské zkušenosti získal při organizační práci pro Slovenskou volejbalovou federaci, kde se podílel na organizaci národních a mezinárodních soutěží. Po roce 2005 působil v manažerských pozicích při budování a řízení sítí nadnárodních obchodních společností v Česku, na Slovensku a v Anglii. V rámci společností v portfoliu skupiny Penta Investments se podílel na operačním řízení a rozvoji úspěšného investičního projektu PetCenter.

Alzheimer Home spadá do holdingu Penta Hospitals International, který zajišťuje zdravotní a sociální služby ve 30 nemocnicích a dalších 40 zdravotnických zařízeních převážně ve střední Evropě. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here