Novou ředitelkou FNUSA-ICRC bude Irena Rektorová

0
812
FNUSA-ICRC
Foto: FNUSA-ICRC

Profesorka Irena Rektorová vyhrála výběrové řízení na ředitele Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně [FNUSA-ICRC]. Do FNUSA-ICRC nastoupí v lednu 2022.

Neuroložka a vědkyně prof. MUDr. Irena Rektorová, Ph.D. nyní působí jako vedoucí výzkumné skupiny ve Středoevropském technologickém institutu CEITEC Masarykovy univerzity. Zároveň pracuje jako neuroložka na I. neurologické klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

„Jedná se o velmi náročnou výzvu, mou jasnou prioritou bude excelentní výzkum,” uvedla ke svému vítězství ve výběrovém řízení profesorka Irena Rektorová.

Šance na léčbu achondroplázie nejsou vůbec mizivé

Ředitel FNUSA Vlastimil Vajdák ji doplnil slovy, že se jedná o skvělou odbornici, která je známa „na poli neurověd” nejen v České republice.

„Její budoucí angažmá v našem Mezinárodním centru klinického výzkumu považuji za výbornou volbu a věřím, že v čele s ní výzkumné týmy dosáhnou ještě významnějších výsledků,“ upřesnil.

Personální změny jako součást restrukturalizace

Zástupci FNUSA dále upozornili na to, že personální změnou na začátku příštího roku Mezinárodní centrum klinického výzkumu uzavře jednu z nejnáročnějších kapitol ve své historii, totiž letošní náročnou restrukturalizaci.

Česko-finský tým uspěl u testů nového biomateriálu

S tímto úkolem nastupoval do funkce ředitele FNUSA-ICRC před rokem a půl současný ředitel Pavel Iványi. Ten řekl: „Jsem rád, že jsem mohl přispět ke zdárnému ´ukotvení´ centra v době, kdy jsme museli provést kvůli sníženým finančním prostředkům řadu změn.“

Německý Merck dá 30 milionů USD do léků z MUNI

Dle jeho slov nyní nastal čas, kdy je potřeba, aby se do čela FNUSA-ICRC postavil vědec se schopnostmi manažera, který bude řídit celý institut a posouvat ho dál.

Co je FNUSA-ICRC

Mezinárodní centrum klinického výzkumu bylo založeno v roce 2011 jako nedílná součást Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Je jedinou infrastrukturou lékařského výzkumu financovanou z prostředků EU v České republice.

Vědci v Brně se pustili do covid testů buněčné imunity

FNUSA-ICRC má autonomii v oblasti výzkumu, řízení a financování. Jeho cíl je integrovat mezinárodní multidisciplinární výzkum se vzděláváním a školením skrz intenzivní mezinárodní výměny myšlenek a pracovníků ve prospěch pacientů, a to nejen ve FNUSA.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here