Aleš Krebs a Martin Kopecký zůstávají v čele ČLnK

0
207
CLnK
Martin Kopecký [vlevo], Aleš Krebs [vpravo] / Foto: ČLnK

Prezidentem České lékárnické komory [ČLnK] zvolili delegáti na XXXII. sjezdu ČLnK opět Aleše Krebse. Viceprezidentem nadále zůstává Martin Kopecký. I toho potvrdili delegáti ve funkci. Komoru lékárníků tak povedou další čtyři roky.

Sjezd delegátů ČLnK začal v pátek 3.11. a končí dnes 4.11. Hlavními body programu byly právě volby do centrálních orgánů Komory, včetně volby prezidenta a viceprezidenta Komory. Dosavadní prezident Mgr. Aleš Krebs, Ph.D. stojí v čele lékárníků od roku 2019, viceprezident PharmDr. Martin Kopecký, Ph.D. je ve funkci také od roku 2019.

„Gratuluji ke zvolení staronovému prezidentovi ČLnK i viceprezidentovi. Pod jejich vedením jsou komora i celý lékárnický stav v dobrých rukách,” pogratuloval oběma lékárníkům na síti X ministr zdravotnictví Vlastimil Válek [TOP 09].

„Za dosavadní spolupráci děkuji a na tu nadcházející se těším!“ dodal.

Novému vedení na síti X pogratulovala i bývalá šéfka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová, výkonný ředitel Asociace inovativního a farmaceutického průmyslu David Kolář a mnoho dalších stakeholderů z oblasti lékárenství.

Členství v představenstvu ČLnK naopak opouštějí její dosavadní tisková mluvčí Michaela Bažantová a Michal Hojný.

O sjezdu delegátů lékárníků

Sjezd delegátů představuje nejvyšší orgán Komory, který rozhoduje o prioritách stavovské organizace lékárníků na následující období. Jednou za čtyři roky delegáti sjezdu volí členy centrálních orgánů Komory. Do Představenstva ČLnK kandidovalo celkem 28 kandidátů, do Čestné rady 13 farmaceutů a do Revizní komise jedenáct uchazečů.

Delegáty sjezdu volí zástupci ze všech Okresních sdružení lékárníků, ve kterých došlo k platným volbám.

Krebs: Léky mají být dostupné všem lékárnám a všem pacientům

Počet členů voleného orgánu Představenstva je 17 členů, u Revizní komise 7 členů a u Čestné rady 9 členů. Kandidátní listiny se uzavřely 4. 10. 2023.

O České lékárnické komoře

Česká lékárnická komora je samosprávná nepolitická stavovská organizace sdružující lékárníky. Byla zřízena zákonem ČNR č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře. Její ustavující sjezd se uskutečnil 28. – 29. září 1991.

Pozměňovací návrh v novele o léčivech míří na lékárny

Česká lékárnická komora dbá, aby její členové vykonávali své povolání odborně, v souladu s jeho etikou a způsobem stanoveným zákony a řády Komory. Zaručuje odbornost svých členů a potvrzuje splnění podmínek k výkonu lékárnického povolání. Posuzuje a hájí práva a profesní zájmy svých členů, stejně tak chrání i jejich profesní čest.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here