Zdravotníci Nemocnice Sokolov nově očkují v kostele

0
837
v_kostele
Ilustrační foto: Pixabay.com

Očkovací tým Nemocnice Sokolov ode dneška [15.3.] očkuje v sokolovském kostele bývalého kapucínského kláštera. Důvod změny místa pro očkování je navýšení kapacity. Kostely sloužily lidem v dobách pandemií od nepaměti.

V kostele sv. Antonína Paduánského, jež byl v minulosti součástí kapucínského kláštera ze 17. století, dnes otevřela Nemocnice Sokolov očkovací centrum. Zdravotníci nemocnice se do kostela přesunuli kvůli navyšování počtu odbavených zájemců o očkování proti covidu.

„V souvislosti se zvyšujícím se zájmem o očkování a rozšíření skupin občanů bylo nutné očkování přesunout do větších a lépe přístupnějších prostor. Bývalý klášter je pro tyto účely ideální objekt,“ uvedl ředitel Nemocnice Sokolov Jaroslav Kratochvíl.

V Sokolově je nové odběrové místo na covid

Očkování v kostele pro 400 i více osob denně

V areálu kostela fungují čtyři stanoviště, v nichž jsou zdravotníci schopni v prvních týdnech naočkovat až 400 pojištěnců za den. Odbavit mohou i více zájemců o vakcinaci, což ale podle vedení nemocnice už záleží i na dostupnosti vakcín proti covidu-19. Vakcín stále není dostatek, takže mnoho lidí na očkování čeká.

Ti, kteří jsou již v systému zaregistrováni, dostanou SMS zprávu s vyrozuměním o přesunu času a místa očkování z nemocnice do očkovacího centra. Zároveň je budou kontaktovat operátorky asistenční linky 800 600 444, které je na změnu upozorní,” uvádí nemocnice.

Pořadí očkování seniorů nad 70 let určí jejich věk

Provozovatelem očkovacího místa zůstává i nadále sokolovská nemocnice, zřizovatelem očkovacího místa pak Karlovarský kraj. Zaregistrovaní zájemci se v kostele očkují od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin. Součástí kostela je i bezbariérový prostor, sociální zařízení a zájemci o očkování si u kostela mohou i pohodlně a bezplatně zaparkovat auto.

Očkování seniorů, pedagogů a zdravotníků

Nemocnice Sokolov začala proti covidu-19 očkovat již 4. ledna 2021, doposud naočkovala 3 500 osob, z toho 1 035 zdravotníků a na 800 seniorů.

Registrace k očkování učitelů startuje tuto sobotu 27. 2.

Ve všech očkovacích místech Karlovarského kraje se aktuálně proti covidu-19 očkují skupiny občanů v souladu se státní očkovací strategií. To jsou registrovaní pojištěnci v centrálním rezervačním systému starší 70 let, zdravotníci a také pedagogové.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here