Roudnickou nemocnici nově povede Peter Kysela

0
752
peter_kysela
Areál Nemocnice Roudnice nad Labem / Foto: Penta Hospitals

Nemocnici v Roudnici nad Labem nově povede Peter Kysela. Přichází z pražské Nemocnice Vršovice, která stejně jako roudnická nemocnice patří do skupiny Penta Hospitals. V Roudnici Kysela plánuje rozšíření operativy.

Hlavním úkolem Petera Kysely v čele roudnické nemocnice je zvládnutí plánované a již zahájené investiční výstavby v letošním objemu 80 milionů korun. Další investice plánuje vedení skupiny v nemocnici i v dalších letech.

„Nemocnice Roudnice má z našeho pohledu velký potenciál a investice do jejího dalšího rozvoje patří mezi jednu z priorit celé skupiny,” říká k manažerské změně generální ředitelka skupiny Penta Hospitals Barbora Vaculíková.

Penta Hospitals letos investuje nejvíc do intenzivní péče

Úkolem nového vedení nemocnice bude podle ní promítnout zmiňované investice do rozvoje poskytované péče, a především pak do její kvality.

„Cílem je, aby se Roudnice znovu stala renomovaným a vyhledávaným zdravotnickým zařízením s vysokým kreditem ve vybraných oborech,” dodává Vaculíková.

Peter Kysela chce do dvou let získat akreditaci

Vedení zdravotnického zařízení není pro Petera Kyselu žádná novinka. Dosud zastával pozici ředitele vršovické nemocnice, která se právě pod jeho vedením stala z malého pražského zdravotnického zařízení renomovaným pracovištěm se specializací na ortopedii, rehabilitaci a následnou intenzivní péči. A jedním ze záměrů, které si s sebou Peter Kysela do Roudnice nad Labem přináší, je nastartování spolupráce mezi oběma zařízeními.

„Stavět chceme na pevných základech, které v Roudnici již jsou. Je tady velmi kvalitní porodnice, chirurgické pracoviště, rehabilitace, interna a další pracoviště poskytující velice kvalitní péči a služby o pacienty,” říká nový ředitel nemocnice v Roudnici nad Labem.

Penta Hospitals kupuje pražskou Vršovickou zdravotní

Z užší vazby mezi oběma nemocnicemi, které od sebe dělí jen pár desítek minut jízdy autem, dle něj získá výhody především samotný pacient.

„Jedním z cílů je například rozšíření spektra operačních výkonů a tím i zlepšení jejich dostupnosti pro pacienty z Roudnice a okolí. Stejně tak se chceme zaměřit na kvalitu poskytované péče a v horizontu dvou let získat akreditaci pro nemocnici,” nastiňuje své plány Peter Kysela.

Navázat spolupráci plánuje Kysela i s vedením města. Probrat s ním chce budoucí záměry nemocnice. Jak sám říká, nemocnice slouží hlavně pro lidi z Roudnice nad Labem a okolí. A spolupráce s městem by dle něj mohla prospět při náboru zdravotnického personálu.

Dobrá spolupráce začíná vždy na radnici

Podle tiskového mluvčí Petna Hospitals Vladimíra Podrackého má Peter Kysela více než desetileté manažerské zkušenosti v oboru zdravotnictví.

„Vystudoval obor managementu ve Spojených státech a je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. V minulosti stál ve vedení soukromé polikliniky,“ přibližuje mluvčí.

To jsou dle něj velice dobré předpoklady. Už proto, že Penta Hospitals letos hodlá proinvestovat 77 milionů korun do výstavby dvou úplně nových oddělení v nemocnici v Roudnici nad Labem. Konkrétně do dlouhodobé intenzivní péče [DIOP] s kapacitou dvaceti lůžek a následné intenzivní péče [NIP2], ve které se počítá s osmnácti lůžky. Oddělení vzniknou v nevyužívané části nemocnice. Tu vedení kompletně zrekonstruuje a současně i stavebně rozšíří. Zatímco oddělení pečovatelské intenzivní péče zahájí svůj provoz ještě letos, s dokončením jednotky NIP se počítá spíše v druhé polovině příštího roku.

Nemocnice Roudnice nad Labem začala fungovat v roce 1 897, tehdy jako okresní nemocnice. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou přestavbou. Během ní k areálu přibyla ještě poliklinika. Od roku 2019 nemocnice spadá do portfolia skupiny Penta Hospitals CZ, jež zahrnuje mimo sedm nemocnic, ještě ambulantní služby a síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here