Novým předsedou AIFP se stal Pavel Sedláček z Pfizeru

0
2129
AIFP
Nový předseda představenstva AIFP Pavel Sedláček / Foto: AIFP

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP] má nové představenstvo. AIFP aktuálně sdružuje 35 farmaceutických společností, které dokáží vyvinout a uvést na trh nové, účinnější a bezpečnější léky.

V nadcházejícím dvouletém období 2022–2023 bude předseda Asociace MUDr. Pavel Sedláček ze společnosti Pfizer. Post místopředsedkyně získala Ing. Daniela White, CSc. ze společnosti Novo Nordisk. Místopředseda se pak stal Kieran Leahy ze společnosti Takeda.

„Nově zvolené představenstvo AIFP velmi vyváženým způsobem zastupuje jak různé velikosti a zaměření inovativních společností, tak i lokální a mezinárodní zkušenosti jednotlivých členů. Toto složení ideálně zajišťuje nejen širokou základnu našich profesních zkušeností, na které můžeme stavět, ale také nezbytnou pluralitu názorů,“ říká nový předseda AIFP Pavel Sedláček.

V sedmičlenném představenstvu dále zasedne paní Carolyn Sousa ze společnosti Novartis, pan Miha Kline ze společnosti Eli Lilly, Ing. Luděk Patočka ze společnosti UCB a MUDr. Miloš Živanský, MBA ze společnosti Eisai.

Cíle představenstva AIFP zůstávají stejné

Hlavní cíle představenstva se podle zástupců AIFP nemění. Asociace bude i nadále pokračovat v aktivní podpoře jednoduššího a rychlejšího přístupu českých pacientů k inovativním a moderním lékům.

„V této oblasti má Česká republika stále mnoho co zlepšovat. S tím souvisí i naše vize přibližování těchto témat široké veřejnosti, včetně trpělivého vysvětlování hodnoty a přínosu inovativních léků pro celou společnost,“ uvedl Sedláček.

Dodal, že stávající aktivity AIFP byly v posledních letech a nyní jsou v této oblasti opravdu viditelné. Přitom ale i nastínil, čeho se chce AIFP držet i do budoucna. Podle jeho slov je to odpovědnost a nutnost dále rozvíjet vzájemnou důvěru.

„Naší vizí jsou otevřenost, jasné postoje a partnerství,“ upřesnil.

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu

AIFP je člen Evropské federace farmaceutických společností a asociací [EFPIA]. Současně intenzivně spolupracuje s Mezinárodní federací farmaceutického průmyslu a asociací [IFPMA] a Americkou asociací inovativních farmaceutických firem [PhRMA].

Představenstvo AIFP je v novém složení

Mezi její aktuální projekty patří mimo jiné studie Inovace pro život. Ta mapuje přínosy inovativních léčiv v ČR v konkrétních terapeutických oblastech. Cílí například na karcinom prsu, prostaty, revmatoidní artritidu, roztroušenou sklerózu, diabetes mellitus 2. typu a další onemocnění, u nichž se čím dál více prosazují moderní léčiva.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here