Česká medicínská aplikace Meddi získala cenu SIISDET

0
588
meddi
Ilustrační foto: Pixabay.com

Český telemedicínský projekt Meddi získal mezinárodní ocenění za přínos technologií ve zdravotnictví. Cenu uděluje mezinárodní Společnost pro výzkum, zdraví, rozvoj podnikání a technologie [SIISDET].

Ocenění za přínos technologií ve zdravotnictví převzala [5.6.] od zástupců SIISDET ve španělském Santanderu prezidentka Latinskoamerické diabetologické asociace a uznávaná odbornice v oblasti diabetologie a gastroenterologie Omidres Peréz. Lékařka se výzkumu a aplikaci technologií do zdravotnické praxe věnuje přes 20 let. K její práci přitom patří i řízení pilotního projektu, který se zabývá implementací aplikace Meddi Diabetes do léčby pacientů s tímto chronickým onemocněním ve vybraných zemích Latinské Ameriky.

„Telemedicína může nahradit část osobních setkání. Což je nesmírně důležité v oblastech jako je právě Latinská Amerika, kde lidé musí za lékařem cestovat velmi daleko. Navíc je v oblasti celkově velký nedostatek specializovaných lékařů a telemedicína jim dá možnost věnovat se více pacientům,“ jmenuje výhody zaváděných telemedicínských nástrojů do praxe Omidres Peréz.

Meddi hub uspěl se svou aplikací v Latinské Americe

Dodává, že právě aplikace Meddi přispívají k lepší a efektivní komunikaci mezi pacienty a lékaři. Navíc díky pravidelnému monitoringu a kontrole onemocnění pacienti dle lékařky přistupují k léčbě i mnohem zodpovědněji. A právě za implementaci Meddi Diabetes do praxe a další snahy o propojení zdravotnictví a technologií ocenili zástupci SIISDET vedoucí osobnost projektu, doktorku Omidres Peréz.

Meddi hub je v Latinské Americe mimořádně aktivní

Aktuálně česká společnost Meddi hub připravuje se zmíněnou Latinskoamerickou diabetologickou asociací v Ekvádoru a Mexiku spuštění pilotního projektu v oblasti diabetologie. V budoucnu by tak telemedicínská platforma Meddi mohla pomoci zajistit pravidelný přístup k léčbě diabetu dalším z více než 60 milionů pacientů, kteří se v regionu Latinské Ameriky s diabetem léčí.

„Jsme moc rádi, že je Meedi Diabetes součástí oceněné dlouholeté snahy doktorky Peréz o propojení zdravotnictví a technologií. Věříme, že telemedicína může pomoci zefektivnit zdravotnictví kdekoliv na světě a umožnit přístup ke zdravotní péči pro každého,“ říká zakladatel a majitel společnosti Meddi hub Jiří Pecina.

Pravidelná péče a monitoring pacientů s chronickým onemocněním, ke kterým se řadí i diabetes, je dle něj absolutní nezbytností pro úspěšnou léčbu.

A připomíná i další aktivity společnosti v regionu Latinské Ameriky. Svá telemedicínská řešení Meddi hub dodává do několika nemocnic v Peru, Ekvádoru a Kolumbii. Při vývoji a zavádění nových nástrojů telemedicíny zástupci firmy spolupracují s předními místními univerzitami. A v současné době rozjíždí projekt zdravotní péče s peruánskou armádou.

V Masarykově onkologickém ústavu mají chytrou aplikaci

Meddi hub a.s. je česká společnost, která vyvíjí telemedicínská řešení. Jejich hlavní cíl je umožnit komunikaci mezi pacienty a lékaři kdykoliv a kdekoliv, celkově ji zefektivnit. Know-how firmy již využívají zdravotnická zařízení v Česku, na Slovensku a zmiňované Latinské Americe. Firma je i aktivním propagátorem telemedicíny a digitalizace zdravotnictví. Podílela se na založení Aliance pro telemedicínu a digitalizaci zdravotnictví a sociálních služeb, která sdružuje klíčové stakeholdery v oboru.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here