Telemedicínská Meddi zdvojnásobila obrat a vstupuje na nové trhy

0
111
Meddi
Foto: Meddi hub

Česká technologická společnost Meddi hub, která stojí za vývojem stejnojmenné telemedicínské platformy, loni dosáhla obratu téměř 250 milionů korun. 130 milionů korun připadá na Českou republiku. Meddi chystá expanzi do dalších zemí.

Obrat společnosti, který meziročně stoupl o 158 procent, tvořily hlavně příjmy od korporátních klientů. Ti aplikaci Meddi pořizují pro své zaměstnance jako součást programu zdravotní péče o zaměstnance a jejich rodiny. Aplikaci jim nabízejí jako zaměstnanecký benefit. Patří mezi ně například společnosti Veolia, Hartmann-Rico, VISA, Notino, Generali Česká pojišťovna, Erste Group, České dráhy, Dr. Max, Hospodářská komora ČR a další.

„Teď se společností CompuGroup Medical plánujeme integrovat naše řešení do jejích informačních systémů, které využívá až 70 procent českých ambulancí. Takže do konce tohoto roku bude mít většina lékařů k dispozici naše nástroje plně integrované v programu, který běžně používají,“ uvedl pro Zdravé Zprávy zakladatel a majitel Meddi Hub Jiří Pecina.

V České republice funguje aplikace Meddi již od roku 2020. V současné době je v ní zaregistrováno více než 5 500 lékařů a 300 000 uživatelů. A jen loni podle Peciny vyhledalo služby lékaře jejím prostřednictvím přes sto tisíc lidí.

Zdravotnictví potřebuje apizaci, říká Jiří Pecina

„V současné době tyto služby pro veřejnost dotujeme, protože téměř nejsou hrazeny pojišťovnami. Situace se ale postupně zlepšuje, pojišťovny začínají být vstřícnější a v přípravě jsou také potřebné legislativní změny,“ vysvětluje Jiří Pecina.

Aplikaci české firmy využívají i v Jižní Americe

Společnost nabízí své služby uživatelům v České republice, na Slovensku a ve čtyřech zemích Latinské Ameriky. A nyní plánuje významnou expanzi, když chce do konce roku rozšířit své působení do zemí, jako jsou Německo, Itálie a další vybrané země střední, jižní a východní Evropy.

„Po uvedení našich řešení pro lékaře a pacienty v Latinské Americe, na kterou jsme se soustředili poslední dva roky, se naše pozornost obrací zpět do Evropy. Se společností Veolia jsme podepsali memorandum o spolupráci. To nám umožňuje rozšířit geografické působení a aplikaci nabídnout milionům dalších uživatelů. Na konci letošního roku budeme fungovat celkem ve 21 zemích na dvou kontinentech,“ tvrdí Pecina.

MEDDI hub získala prestižní ocenění Prevencionar 2023 za inovaci

Mezi prvními budou Maďarsko, Srbsko a Slovinsko. V nich Meddi podepsala smlouvy o dodávání telemedicínských služeb s téměř padesáti společnostmi. Zároveň v těchto zemích firma implementuje svou aplikaci do programů zdravotní péče o zaměstnance a jejich rodiny. Spuštění služeb plánuje na září tohoto roku. Společnost bude na nových trzích nabízet své služby jak korporátní klientele, tak veřejnosti a zdravotnickým zařízením.

Co je a co umí aplikace Meddi

Meddi nabízí řešení pro lékaře i pro samotné pacienty. Jejím cílem je úspora času a zefektivnění zdravotní péče. Aplikace zajišťuje bezpečné propojení lékaře a pacienta. Jejím prostřednictvím a pomocí videohovoru nebo chatu pacienti konzultují kdykoli jakékoli nemoci či zdravotní potíže. Aplikace umí uchovávat i nejrůznější zdravotnická data. Sdílí informace z chytrých hodinek pacientů s lékaři nebo přes ni může lékař na základě online konzultace zasílat eRecepty.

Díky spolupráci se sítí lékáren Dr. Max je v aplikaci možné zkontrolovat dostupnost léků a rezervovat si je na vybrané pobočce těchto lékáren. Společnost rovněž stojí za vývojem funkce BioScan, která umožňuje orientační dálkové měření fyziologického stavu pomocí čelní nebo hlavní kamery chytrého telefonu.

Krevní tlak i doma spolehlivě naměří Meddi BioScan

Kromě verze pro veřejnost Meddi hub vyvíjí specializované verze aplikace určené pro specifické skupiny pacientů. Jde například o pacienty trpící diabetem, nadváhou, onkologické pacienty nebo o nastávající maminky.

Meddi umožňuje rodičům přidání dítěte na účet

Společnost se rozvoji telemedicínské platformy věnuje od roku 2016. V roce 2020 se stala partnerem a dodavatelem telemedicínského řešení pro Masarykův onkologický ústav v Brně. Kromě dalších zdravotnických zařízení spolupracuje s Ústavem pro matku a dítě v Podolí. Tam úspěšně implementovala pilotní telemedicínský program zaměřený na nastávající maminky. V roce 2021 započala expanzi na Slovensko a do zemí Latinské Ameriky a v ní pokračuje rozšiřováním aktivit do dalších evropských zemí. Její aplikace má certifikaci jako zdravotnický prostředek jak v Česku, tak v zemích EU.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here