Penta Hospitals CZ koupila dvanáct Alzheimercenter

0
2458
Penta_Hospitals_CZ
Foto: Alzheimercentrum Pardubice

Penta Hospitals CZ koupila dvanáct Alzheimercenter od investiční společnosti Creditas. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad. Obě strany se dohodly, že výši transakce nebudou komentovat.

Společnost Alzheimercentrum investiční společnosti Creditas poskytuje sociální služby a komplexní zdravotní a ošetřovatelskou péči klientům trpícím Alzheimerovou chorobou a ostatními druhy demencí přes 25 let. Patří k největším privátním poskytovatelům těchto služeb v Česku. Společnost Creditas tato centra vlastnila pět let.

„Společnost Alzheimercentrum vlastníme od roku 2017. Za tu dobu se nám podařilo ji významně rozšířit. Navýšili jsme počet center, která se starají o lidi s Alzheimerovou chorobou a zkvalitnili jsme služby a poskytovanou péči. Nyní se ale chceme soustředit především na klíčová odvětví našeho portfolia, jimiž jsou finanční služby, energetika a real estate,říká člen představenstva a výkonný ředitel skupiny Creditas Jiří Hrouda.

Creditas koupila úvěrovou a leasingovou společnost EkoRent

Všechna Alzheimercentra by se měla v několika etapách v průběhu příštího roku začlenit do zapsaného ústavu Alzheimer Home skupiny Penta Hospitals CZ. A to se všemi závazky vůči klientům i zaměstnancům.

Penta Hospitals CZ doplňuje své stávající portfolio

Podle zástupců společnosti Alzheimercentrum její střediska vždy kladla a stále kladou důraz na individuální péči a rodinnou atmosféru. Naopak podle zástupců Penta Hospitals CZ její centra Alzheimer Home disponují dlouholetými zkušenostmi v oboru a stabilním zázemím. Jsou proto zárukou dalšího rozvoje Alzheimer center.

„Převzetí společnosti Alzheimercentrum je součástí naší dlouhodobé strategie. To je posilovat pozici naší skupiny coby významného poskytovatele zdravotních a sociálních služeb v České republice. V současné době naše skupina provozuje síť vlastních specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou a náš cíl je tato centra dále rozvíjet jak z hlediska působnosti, tak vysokého standardu a rozsahu nabízených služeb,uvedla generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Společnost Alzheimer Home v Česku provozuje dvanáct domovů se zvláštním režimem. Je součástí skupiny Penta Hospitals CZ, jež patří do holdingu Penta Hospitals International. Ten patří s více než 13 000 zaměstnanci, více než 30 nemocnicemi a více než 40 dalšími zdravotnickými zařízeními k nejvýznamnějším poskytovatelům zdravotních a sociálních služeb ve střední Evropě. V České republice Penta Hospitals provozuje několik nemocnic, již zmíněnou síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou Alzheimer Home a také polikliniky. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here